ΟΣΟ ΜΕ ΠΗΔΑΣ, ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΕΣΥ ΘΑ ΣΦΥΡΑΣ...

 

Πριν 30 χρόνια περίπου πρόεδρος ΠΑΕ της Βορείου Ελλάδος έκανε μήνυση στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» για ρεπορτάζ που στηριζόταν σε ανακοίνωση της Αστυνομίας. Μιλάμε για μια θρυλική κατάσταση που πέρασε στην Ιστορία του τύπου, όταν για τρεις μήνες, κάθε μέρα, η εφημερίδα, ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» είχε τίτλο «Ο τάδε δεν είναι χασικλής». Και ο τάδε ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ που είχε κάνει τη μήνυση.

Τι σχέση έχει εκείνη η αξέχαστη περίπτωση πριν 30 χρόνια μ' αυτό που έγραψα χθές με τίτλο «ΟΣΟ ΜΕ ΠΗΔΑΣ, ΘΑ ΣΦΥΡΑΣ...». Και με τον τίτλο τούτου του κειμένου «Όσο με πηδάς, μη φοβάσαι, εσύ θα σφυράς...». Μη βιάζεσαι.

Στη δημοσιογραφία υπάρχουν οι συνεργασίες, δηλαδή οι ανταλλαγές πληροφοριών ανάμεσα σε ρεπόρτερ διαφορετικών εφημερίδων. Γράφεται, λοιπόν, το ίδιο πράμα, τόσο στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» όσο και στο «ΦΩΣ», όχι στην άλλη αθλητκή φυλλάδα, τέταρτη δεν υπήρχε τότε. Ότι στο εγκατελειμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο του προέδρου της ΠΑΕ βρέθηκε χασίσι. Φοβερά πράγματα.

Ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του «Φωτός» αθωώνει την εφημερίδα. Με διαφορετική σύνθεση το δικαστήριο ρίχνει τρεις μήνες φυλακή στον «ΦΙΛΑΘΛΟ». Και να πως αντέδρασε ο Καραγιαννίδης. Έγραψε το εξής: «Ποτέ δεν είπαμε ότι ο τάδε πρόεδρος ΠΑΕ είναι χασικλής. Κι όμως, τιμωρηθήκαμε με τρεις μήνες. Θα εκτίσουμε την ποινή με σεβασμό στην δικαστική απόφαση αναφέροντας επί τρεις μήνες καθημερινώς ότι ο τάδε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΚΛΗΣ».

Ερχόμαστε στο άλλο. Στο ΌΣΟ ΜΕ ΠΗΔΑΣ, ΘΑ ΣΦΥΡΑΣ... Τι είναι αυτό; Είναι μια αλήθεια. Ένα γεγονός. Ένας άνδρας λέει σ' έναν άλλον άνδρα. «Όσο με πηδάς, θα σφυράς...» και εννοεί ότι όσο με ικανοποιείς δεν θα χάσεις τη δυνατότητα να σφυράς... Τι να 'ναι, λες. Πού πάει το μυαλό σου. Εγώ, πάντως, δεν θα χρειαστεί να πω ποτέ ότι ο ένας δεν πηδιέται, ούτε ότι ο άλλος σφυράει.

Διαβάστε ακόμα:

Οσο με πηδάς, θα σφυράς...