ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

πηγή: Intime
 

Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά η Σκόντα Ξάνθη, η οποία όμως δεν προβλέπεται να αγωνιστεί μπροστά σε περισσότερους από 2.500 φίλους της. Οπαδούς της ομάδος και πατριώτες από την Ξάνθη, που δεν συνηθίζουν να πηγαίνουν γήπεδο.

Το 1973 μετά από τρία μόλις σχεδόν χρόνια τηλεοπτικής επαφής με το διεθνές ποδόσφαιρο, εμείς τα ελληνόπουλα πάθαμε ένα σοκ. Μεταδιδόταν από το Ουέμπλεϋ ο τελικός του κυπέλλου Αγγλίας. Αντίπαλοι η Ληντς Γιουνάιτεντ και η Σάντερλαντ. Νικήτρια η ομάδα Β' εθνικής Σάντερλαντ.

Να ήταν μόνον αυτό! Ήταν και ότι η ομάδα της κατώτερης κατηγορίας μέσα στο γήπεδο ήταν απολύτως ισάξια της ομαδάρας εκείνη τη δεκαετία Ληντς. Ομαδάρα στην Αγγλία και στην Ευρώπη.

Να ήταν μόνον αυτό! Ήταν και το άλλο, το πιο σημαντικό. Το γήπεδο ήταν φουλ, οι μισοί ήταν φίλοι της Ληντς και οι άλλοι μισοί της Σάντερλαντ. Λέμε εδώ στην Ελλάδα ότι η τάδε ομάδα είναι «ιστορική». Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει Ιστορία! Μη σου πω το άλλο, το πιο βαρύ. Δεν υπάρχει ομάδα στην πραγματικότητα όταν αυτή δεν έχει κόσμο.

Με πούλμαν ήλθαν στην Αθήνα 2.000 Ξανθιώτες. Από τα εισιτήρια που πήρε η ΠΑΕ άντε να διαθέσει άλλα 500-600 για τους Ξανθιώτες που ζουν στην Αθήνα. Δεν ισχύει να πεις ότι η Ξάνθη είναι 800 χιλιόμετρα μακρυά. Δεν θα γέμιζε ο κόσμος της Ξάνθης το μισό Καυταντζόγλειο αν γινόταν εκεί ο τελικός. Ο κόσμος της Ξάνθης, της Δράμας, των Σερρών, της Κατερίνης, της Καβάλας, πόλεις που οι ομάδες τους έγραψαν «Ιστορία» στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Η απόφαση για Μπριάκο κρύβει ...κανόνι