Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ FIFA

 

Διαβάζεις αποδυτηριάκια, γιατί; Όχι επειδή γράφει αυτά που δεν τολμάνε άλλοι. Αλλά; Για να διαβάζεις αυτά που δεν σκέπτονται άλλοι να τα γράψουν.

Εκλογές στην FIFA. Τι, δηλαδή, θα γίνει; Θα νομιμοποιηθεί ένα έγκλημα. Αυτό θα γίνει. Είτε εκλεγεί ο Γιόζεπ Μπλάτερ για πέμπτη φορά, είτε τον κερδίσει στην κάλπη ο πρίγκηπας, ο Ιορδανός Αλή μπιν Αλ Χουσεϊν.

Ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι ο Μπλάτερ. Πάρα πολύ καλά όλοι όσοι τον ψηφίσουν, όπως και όλοι όσοι δεν τον ψηφίσουν. Από τι κρίνεται η ψήφος του 99% των εκλεκτόρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα σου πω αμέσως, για να προχωρήσουμε στο συμπέρασμα. Στο ότι εκλογές σημαίνει μόνον ένα πράμα. Νομιμοποίηση του εγκλήματος.

Δημοκρατικά ψηφίζει ο άλλος, όμως όχι αξιοκρατικά. Δημοκρατικά, δηλαδή χωρίς να τον ζορίζει κανένας, χωρίς να τον εκβιάζει και με διαδικασία πεντακάθαρη. Ούτε βία, ούτε νοθεία. Ο καθένας, όμως, ψηφίζει με βάση το προσωπικό του συμφέρον, όχι για το... καλό του ποδοσφαίρου. Της χώρας το καλό. Του λαού το καλό.

Το τελευταίο που σκέπτεται ο άλλος είναι το... καλό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ψηφίζει ανάλογα με την κονόμα που θα έχει, είτε με τον Μπλάτερ, είτε με τον πρίγκηπα.

Διαβάστε ακόμα:

Κτυπήθηκε το τέρας της FIFA, ποιο το αύριο