ΓΙΑΤΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΟ «ΟΥΕΜΠΛΕΥ»

πηγή: Intime
 

Θα σου πω μια αλήθεια στην Ελλάδα της δικτατορίας. Άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο, αφήνω τους οπαδούς των άλλων ομάδων, έγιναν φανατικοί αντιπαναθηναϊκοί. Επειδή το «τριφύλλι» έκανε θριαμβευτική πορεία στο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης και σε κάθε αγώνα, σε κάθε πρόκριση οι χουντικοί είχαν το πρώτο τραπέζι πίστα στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Γελοιότητες του καθεστώτος. Γραφικότητες με τις οποίες... διασκέδαζε η Ευρώπη. Οι απριλιανοί πραξικοπηματίες το 'παιζαν... πατριωτικά και ότι λόγω του στρατιωτικού καθεστώτος η Ελλάδα γνώριζε μία μεγάλη αθλητική νίκη. Σα σήμερα, 2 Ιουνίου ο Παναθηναϊκός έφθασε στον τελικό της Ευρώπης, κι αυτό ήταν κάτι περισσότερο από μια ποδοσφαιρική διάκριση, μάλιστα δεν αφορούσε μονάχα την ομάδα με τις πράσινες φανέλες αλλά όλους τους Έλληνες.

Προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο τεράστιος Φέρεντς Πούσκας που είχε σταματήσει τη μπάλα το 1966 και σα σήμερα, 2 Ιουνίου, το 1970, ανέλαβε την ομάδα. Τελικά, ο Παναθηναϊκός έφθασε στο Ουέμπλεϋ, όπου έχασε 2-0 από τον Άγιαξ, με νίκες καθαρές. Μήπως, όμως, έβαλε το χέρι της η χούντα. Ακόμα και βαμμένοι βάζελοι είναι σίγουροι ότι έπεσαν λεφτά για να βοηθηθεί ο Παναθηναϊκός, ιδιαίτερα στο 3-0 της Λεωφόρου επί του Ερυθρού Αστέρα. Τη νίκη-πρόκριση που έστειλε την ελληνική ομάδα στον τελικό. Το πρώτο ματς είχε τελειώσει στο Βελιγράδι 4-1 υπέρ της γιουγκοσλαβικής ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Βάζει το κεφάλι του στο στόμα του θηρίου