ΧΩΡΙΣ ΤΗ SKODA ΚΑΝΕΝΑ... ΣΚΟΝΤΟ Η ΞΑΝΘΗ

πηγή: Intime
 

Πριν από 23 χρόνια η αυτοκινητοβιομηχανία Skoda έγινε χορηγός της ΠΑΕ Ξάνθης κι ένα χρόνο αργότερα ο αντιπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας στην Ελλάδα Χρήστος Πανόπουλος απέκτησε το πακέτο μετοχών της ομάδας. Στη συνέχεια η Ξάνθη έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που στην ονομασία της πρόσθεσε το brandname μιας εμπορικής επιχείρησης.

Τι σημαίνει για την ΠΑΕ Ξάνθη το γεγονός ότι ο γερμανικός κολοσσός Φόλκσβάγκεν, που έχει εξαγοράσει εδώ και χρόνια και την Skoda, διακόπτει μετά από 35 χρόνια τη συνεργασία με τον Πανόπουλο; Τίποτα δεν σημαίνει.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στο εμπόριο αυτοκινήτων με την Βιαμάρ και τη σχέση του με την ομάδα. Δεν αποκλείεται η Skoda να παραμείνει στην ονομασία της ΠΑΕ, όπως να συνεχίσει μονάχα σα χορηγός. Η συνεργασία της ελληνικής Βιαμάρ και της πολυεθνικής Skoda τερματίζεται τον Μάιο του 2017.

Τελικά και χωρίς την Skoda που επικοινωνιακά κέρδισε πολλά με την ονοματοδοσία της σε μια ΠΑΕ, μάλιστα του πιο νοικοκύρη μεγαλομέτοχου στο εγχώριο ποδόσφαιρο, η Ξάνθη θα συνεχίσει στα ίδια οικονομικά δεδομένα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης έβαλε πλάτη για Περέιρα