ΘΕΑΤΡΙΚΟ SHOW ΑΠΟ ΤΟΝ... ΜΗ ΗΘΟΠΟΙΟ ΠΕΡΕΙΡΑ

 

Είδα τη φωτογραφία του νέου προπονητή της Φενέρ Μπαξέ, του «δικού» μας Βίτωρ Περέιρα. Στάση ολότελα θεατρική και με το κασκώλ της τούρκικης ομάδας στο λαιμό. Αν είχε συμφωνήσει μ' άλλη ομάδα θα «φόραγε» το κασκώλ της άλλης ομάδας. Καθόλου κακό. Έτσι πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας. Σήμερα είμαι Ολυμπιακός διότι δουλεύω στον Ολυμπιακό, αύριο είμαι άλλη ομάδα διότι υπέγραψα σ' άλλη ομάδα.

Έτσι τον θέλει η πελατεία τον προπονητή, τον ποδοσφαιριστή, αλλά και τον μεγαλομέτοχο. Άτομα που πιθανότατα μέχρι χθες δεν είχαν καμμία σχέση, καμμία επαφή με την ομάδα. Καθόλου κακό. Σαν επαγγελματίας σε δουλειά που είναι θέαμα και ο ποδοσφαιριστής, και ο προπονητής οφείλει να παίζει θέατρο. Το απαιτεί η πελατεία.

Ο Περέιρα είπε «Δεν είμαι ηθοποιός!». Πώς δεν είναι όταν έδωσε παράσταση με το κασκώλ της Φενέρ. Αυτός, όμως, έδινε απάντηση στα σχόλια για τους «θεατρινισμούς» του, εκτός προγράμματος, και το show που έδινε με την εξέδρα της αντίπαλης ομάδας, σαν προπονητής του Ολυμπιακού.

Η δική μου γνώμη, τη γράφω έτσι σαν παρατηρητής, όχι για να τον επικρίνω, είναι πως ο Πορτογάλος στον Ολυμπιακό έπαιζε θέατρο. Σ' ένα μονάχα ρόλο. Του γκρινιάρη. Του παραπονούμενου.

Ίδιο ρόλο. Ίδιες ατάκες. Κάθε φορά σα να έπαιζε στο ίδιο σενάριο. Ότι δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε με τους ποδοσφαιριστές. Ότι δίνουμε πολλούς αγώνες. Ότι μας πιέζει το πρόγραμμα. Ότι οι παίκτες έχουν ανάγκη για αποκατάσταση, να χαλαρώσουν, να κάνουν ένα διάλειμμα.

Τέτοιο παραμύθι. Τέτοιες ψεύτικες δικαιολογίες. Και είμαι σίγουρος ότι τον ίδιο ρόλο θα παίξει και στην Τουρκία. Ηθοποιός είναι ο άνθρωπος.

Διαβάστε ακόμα:

Το ανέκδοτο του Μπέζου για τον Ολυμπιακό