ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Φοβερά πράγματα. Κάποιοι, ονόματα δεν λέμε, κινδυνεύουν να αφοριστούν για πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε να απασχολούν την Εκκλησία και τη χριστιανική πίστη. Έτσι λέω εγώ. Άσε, όμως, τι λες εσύ, που θαρρείς πως ζεις στην εποχή σου, όχι στο Μεσαίωνα, που τότε δεν το 'χει σε τίποτα ένας δεσπότης να διαβάσει στο ποίμνιο ένα «αφοροχάρτι».

Σοβαρό πράμα και αξιοσέβαστο το παπαδαριό, άσε κάποιοι να λένε ότι και οι δεσποτάδες είναι αμαρτωλοί και απατεώνες. Μ' ένα κωλόχαρτο, το «συγχωροχάρτι», που το πλήρωνες, καθάριζες ό, τι πουστιές είχες κάνει και πήγαινες χωρίς άγχος στον άλλον κόσμο, με τη σιγουριά ότι θα παρκάρεις στον Παράδεισο.

Με το «αφοροχάρτι», που λέγαμε, δεν γλυτώνεις με τίποτα την Κόλαση. Διάβαζε ο ρασοφόρος, μέχρι και πριν 200 χρόνια, την κατάρα στον άξιο αφορισμού χριστιανό να παραμείνει μετά θάνατον για πάντα «άλυτος», που σημαίνει να μετατραπεί σε βρυκόλακα.

Δεν κάνουμε πλάκα. Το γραφείο τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έβγαλε ανακοίνωση και λέει «στο χριστεπώνυμο πλήρωμα» ότι η γιόγκα είναι έργο άλλης θρησκείας, της ινδουιστικής.

Φοβερά πράγματα. «Δεν είναι γυμναστική η γιόγκα» λέει το ελληνικό παπαδαριό «είναι απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη πίστη». Είμαι περίεργος να μάθω πόσοι χριστιανοί, ορθόδοξοι, δεν θα κόψουν τη γιόγκα, ακόμα και την «ορθόδοξη», διότι υπάρχουν πολλές τεχνικές και παραλλαγές της αρχαίας yoga.

O σύγχρονος κόσμος, αναφέρομαι βέβαια και στον δυτικό κόσμο, έχει αναγνωρίσει τις θετικές παρενέργειες της γιόγκα σαν απαραίτητη μορφή εκγύμνασης και πνευματικής ευεξίας. Τις ασκήσεις αναπνοής που διώχνουν το στρες, το άγχος, την κατάθλιψη και χαρίζουν χαλαρότητα, ισορροπία.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμα με ανακοίνωσή του στο παρελθόν έχει «αφορίσει» τη γιόγκα. Και την Κυριακή, με νέο εκκλησιαστικό φιρμάνι ενημέρωσε τους πιστούς: «Στη γιόγκα υπάρχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας. Η γιόγκα κρύβει ψυχικούς και σωματικούς κινδύνους. Η γιόγκα αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος και οδηγεί στον δαιμονισμό».

Συμπέρασμα. Μην κάνετε γιόγκα, αν δεν θέλετε να... μαγέψετε, να σαλτάρετε παρέα με δαίνονες. Και για να αποφύγετε τυχόν αφορισμό σας! Όλα μέσα είναι με τον ταλιμπάν μητροπολίτη Πειραιώς, που δημόσια, σε κάθε ευκαιρία επαινεί τη χριστιανική και κοινωνική παρουσία του Ευάγγελου Μαρινάκη. Απορώ πως μέχρι σήμερα δεν αφόρισε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αλαφούζο και τον ανακριτή Ανδρεάδη που επέβαλε περιοριστικούς όρους στο άξιο τέκνο της χριστιανοσύνης, τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμα:

Εμαθε να βρίζει χυδαία από τη μάνα της