ΚΑΙΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

πηγή: Intime
 

Στο ποδόσφαιρο έχεις την πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι ο άνθρωπος δεν γουστάρει την αλήθεια. Δεν παίζει καλά η ομάδα του και τσινάει ο δικός σου αν του πεις την αλήθεια. Είναι επόμενο. Επειδή είναι οπαδός. Επειδή δεν έχει κανένα υλικό συμφέρον από την ομάδα του. Γι' αυτό.

Απαγορεύεται η αλήθεια στις συναισθηματικές σχέσεις. Πώς θα πεις στο κορίτσι ότι το παλληκάρι δεν σ' αγαπά! Δύσκολο. Κι άντε της το είπες. Θα σε πιστέψει; Όχι, βέβαια.

Δεν έπαιξε καλά ο Παναθηναϊκός με την Μπρυζ. Κέρδισε, όμως. Συμβαίνει αυτό στη μπάλλα. Ξεχνάς την αλήθεια και του λες του οπαδού ότι η ομαδάρα σου έκανε... ανατροπή και μαγκιά της. Χωρίς να λες ότι ο Παναθηναϊκός υστέρησε, ότι εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, ότι θα μπορούσε να έχανε μέχρι και 3-0.

Όχι, τέτοια πράγματα. Να, γιατί λέω ότι μασάει ο άλλος, ότι γουστάρει να το ακούει ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ότι ο Ολυμπιακός είναι θρύλος. Ότι η ΑΕΚ είναι θρησκεία. Ότι ο ΠΑΟΚ είναι αδικημένος. Ότι ο Παναθηναϊκός είναι θεός στην Ευρώπη.

Την πληρώνουμε όλοι, όμως, που οι πατριώτες αρρωσταίνουν με την αλήθεια. Κι εντάξει στη μπάλλα ας κάνουμε το κορόιδο. Ας συγχωρήσουμε τον οπαδό που δεν θέλει να τον στεναχωρείς απλώνοντας την αλήθεια για την ομαδάρα του. Υπάρχουν, όμως, και τα εθνικά θέματα, οικονομικά και πολιτικά, κυβερνητικά και κομματικά. Να, γιατί καθόμαστε επάνω στο παγωτό.

Βγαίνει ο άλλος και λέει Υπάρχουν λεφτά και εννοεί ότι οι πολίτες έχουν λεφτά, άρα θα στα πάρω με φόρους και χαράτσια. Βγαίνει ο άλλος και λέει Εγώ θα καθαρίσω και πράγματι σε καθαρίζει σαν αυγό. Βγαίνει και ο τελευταίος και λέει τις δικές του παπαρδέλες. Γιατί; Επειδή, κύριε μαλάκα, ούτε στη μπάλλα δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί της αλήθειας. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγαλύτερη γκέλα του Κοτσώλη μετά το ματς