ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΥ!

πηγή: Intime
 

Είδαμε και τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο. Μετά την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στα παιχνίδια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Λέω για τις τέσσερις ομάδες που θεωρητικά ξεκίνησαν με στόχο να ανταγωνιστούν μεταξύ τους στην κορυφή της βαθμολογίας. Να διεκδικήσουν το καλύτερο, κι αν τους έρθει ευνοϊκά να αμφισβητήσουν τον πρωταθλητή, τον Ολυμπιακό που παραμένει το μεγάλο φαβορί.

Τι, λοιπόν, είδαμε στα ματσάκια των τεσσάρων υποψήφιων πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος. Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι αντίπαλοί τους να τραβιώνται πίσω, στο μισό γήπεδο, και να περιορίζονται σε καθαρά αμυντικό, αρνητικά αμυντικό, παθητικά αμυντικό ρόλο.

Μαζική άμυνα η Ξάνθη κόντρα στον ΠΑΟΚ, που τα βρήκε σκούρα. Καμμία σχέση η Σκόντα με την Μπρόμπντι που άρπαξε την πεντάρα. Και 15 γκολ να δεχόταν η ομάδα της Δανίας, πάλι έτσι θα έπαιζε. Όπως έπαιξε. Επειδή έτσι έχει μάθει. Επειδή δεν είναι ελληνική ομάδα να κλείνεται στα καρέ της.

Έκλεβε τη μπάλλα η Ξάνθη από τον ΠΑΟΚ κι έβγαινε μπροστά χωρίς να πιστεύει σε οργανωμένη αντεπίθεση. Κι έχανε τη μπάλλα. Η κλασική αμυντική τακτική είναι να κρατάει τη μπάλλα η ομάδα, να την αλλάζει, όχι να φυλάει το κοτέτσι της. Άμυνα όλοι πίσω είναι σα να θέλουν να σώσουν τις κότες, μην τις φάει ο αντίπαλος.

Το δίδαξε η εθνική ομάδα επί Ρεχάγκελ. Την τακτική της ενεργητικής άμυνας. Όχι άμυνα για την άμυνα, αλλά άμυνα με κατοχή της μπάλλας και αν βρούμε την ευκαιρια και την κωλοφαρδία να κυνηγήσουμε το γκολ. Το 2004 η Ελλάδα αρίστευσε σα μαθήτρια της Ανωτάτης Σχολής Ανταρτοπόλεμου.

Λέμε για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι καλύτερη ενδεκάδα αυτή που αντιμετώπισε την Μπρόμπντι. Δεν είναι χειρώτεροι παίκτες αυτοί που έπαιξαν εναντίον της Σκόντα. Η δυσκολία του ΠΑΟΚ οφειλόταν στην πολυκοσμία της Ξάνθης στην άμυνά της.

Ίδια θα είναι και η συνέχεια του «φαινομένου» που... εμφανίστηκε στην πρεμιέρα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, όπως και Ολυμπιακός θα παίζουν με... άμυνες, όχι με ομάδες. Δεν κατηγορούμε κανέναν. Αυτό το πρωτάθλημα έχουμε. Φοβικό. Οι μισές τουλάχιστον ομάδες παίζουν για να μη χάσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Δέλλα αποφάσισε