Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DEBATE, ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ!

 

Τέσσερα στα τέσσερα έκανε η Ελλάδα. Λάθος, κύριε. Τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς, ρε αποδυτηριάκια, πέτυχε η εθνική ομάδα μπάσκετ. Δεν τα λες καλά, κύριε.

Καμμία Ελλάδα δεν κέρδισε ούτε μια φορά στο ευρωμπάσκετ. Κάποιοι επίλεκτοι επαγγελματίες μπασκετμπωλίστες κέρδισαν, έκαναν το 4 στα 4. Και σήμερα ίσως το 5 στα 5. Να ξέρουμε τι λέμε.

Επειδή φοράνε τη φανέλλα με το εθνόσημο οι επαγγελματίες δεν σημαίνει ότι εκπροσωπούν την Ελλάδα, τον ελληνισμό, το μνημόνιο, το λαό, την κυβέρνηση, τον Κολοκοτρώη, το ΟΧΙ του 1940. Σε παρακαλώ.

Το ίδιο και η εθνική ποδοσφαίρου. Είτε παίρνει το πρωτάθλημα Ευρώπης, είτε πατώνει, δεν εκπροσωπεί τίποτα! Ούτε την Ελλάδα, ούτε τους Έλληνες, ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λέω ότι οι Σπανούληδες και οι Ζήσηδες είναι επαγγελματίες. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον επαγγελματία. Όχι, όμως, να μου πει ότι με εκπροσωπεί.

Όπως επαγγελματικό πρότζεκτ είναι το ευρωμπάσκετ! Οι χορηγοί του, οι διαφημιζόμενες εταιρείες, οι δημοσιογράφοι που μεταδίδουν, οι παίκτες, οι προπονητές, όλοι είναι επαγγελματίες. Κι έτσι πρέπει να είναι. Αν, δηλαδή, δεν ήταν επαγγελματίες το θέαμα που μας προσφέρουν δεν θα ήταν άξιο προσοχής.

Η φανέλλα της εθνικής, της κάθε χώρας, μπαίνει στο κόλπο για να έχει κύρος το πρότζεκτ! Άλλο παίζουν παίκτες με τη φανέλλα μιας πολυεθνικής εταιρείας, άλλο με τη φανέλλα της Ελλάδος, της Κροατίας, της Ιταλίας.

Επιτέλους! Δεν έχει καμμία σχέση με τον... πατριωτισμό και την εθνική υπερηφάνεια η επιτυχία και η αποτυχία στον επαγγελματικό και βιομηχανοποιημένο-καλώς-αθλητισμό.

Η Ελλάδα, λοιπόν, δεν εκφράζεται ούτε από τις επιτυχίες στο μπάσκετ, ούτε από τις αποτυχίες στο ποδόσφαιρο. Την Ελλάδα, την αληθινή Ελλάδα την είδαμε στο debate. Στα παραμύθια, στις υποσχέσεις των Τσίπρα, Μεϊμαράκη και σία.

Διαβάστε ακόμα:

Δήμαρχος αρειανός και φιλοπαοκτσής δεν κολλάει!