ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΓΚΑΣΟΛ...

πηγή: Intime
 

Αυτός ο Ισπανός Γκασόλ απέκλεισε την Ελλάδα στο ευρωμπάσκετ. Να ξέρουμε τι λέμε. Αυτός ο ίδιος έστειλε για αφέψημα με βότανο δηλητηριώδες και την Γαλλία. Να ξέρουμε τι λέμε. Καμμία Ισπανία χωρίς τον αρχιπαικταρά της δεν θα προκρινόταν σε βάρος της Ελλάδος και της Γαλλίας.

Από μωρό έμαθα ότι ο Θεός είναι Ένας. Ο Χριστός, ο Μωάμεθ, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Χίτλερ, ο Λένιν, ο Πελέ στη εποχή του, ο Μαραντόνα στη δική του εποχή, ο Γκάλης. Όλοι αυτοί ήταν Ένας.

Το παραμύθι είναι η παπαριά Ουδείς αναντικατάστατος. Ο Ένας δεν είναι ίδιος, ίσος και όμοιος με κανέναν άλλον. Χωρίς τον Έναν μια ομάδα, η κάθε ομάδα, η κάθε χώρα το κάθε κόμμα δεν θα είναι το ίδιο. Ποτέ.

Λόγω Ανδρέα Παπανδρέου την πήδηξε την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ. Λόγω Κωνσταντίνου Καραμανλή γύρισε φύλλο η Ελλάδα και ανέλαβαν τη δουλειά τα κόμματα από τη μία και από την άλλη έπεσαν στα μαλακά οι χουντικοί.

Έτσι που λες. Χωρίς τον Νίκο Γκάλη δεν θα είχε εμφανιστεί η μπασκετική αυτοκρατορία του Άρεως.

Ο Ένας είναι όλα τα λεφτά. Αν ο Γκασόλ ήταν Έλληνας τότε η Ισπανία θα ήτανε εκτός κόλπου. Τόσο απλά. Αν ο Γκάλης είχε πάει σ' άλλη ομάδα, ο Άρης δεν θα ήταν ποτέ αυτό που έγινε.

Διαβάστε ακόμα:

Μπερμπάτωφ, η φιγούρα του Ιβάν