ΑΥΤΗ Η ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!

πηγή: Intime
 

Εθνική ομάδα. Έτσι την λένε. Επειδή είναι του έθνους. Επειδή εκπροσωπεί το ελληνικό έθνος. Τον ελληνικό λαό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά, που δεν είναι ίδιο πράμα, που άλλο είναι το ένα, άλλο το άλλο.

Παίζει σήμερα η εθνική στο Μπέλφαστ με την ηρωική Ιρλανδία, την Βόρεια βέβαια. Ποιος ασχολείται, θα πεις. Κακώς! Δεν είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, η ομάδα σου είναι. Η εθνική σου. Οφείλεις να ενδιαφέρεσαι, να συγκινείσαι. Οι παίκτες αγωνίζονται με το εθνόσημο, όχι με τη φανέλλα οπαδικού γεννήματος.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Επειδή έχουμε και δημοκρατία, για να μη ξεχνιόμαστε. Παραέχουμε, διότι κάθε λίγο και λιγάκι κάνουμε εκλογές. Για να εκφραστεί ο λαός. Για να νοιώσουν νικητές κάποιοι και να λένε όπως οι ποδοσφαιριστές ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Εμείς είμαστε οι νικητές, στην κάλπη, όχι σε κάποιο άλλο γήπεδο.

Μη ξεφεύγουμε. Δεν είναι εύκολο. Αυτή η εθνική που παίζει σήμερα και την Κυριακή δίνει τον τελευταίο της αγώνα στα προκριματικά του Ευρω 2016, είναι η ομάδα που πραγματικά μας εκπροσωπεί. Ομάδα σακατεμένη, διαλυμένη, δεν ξέρει πού βρίσκεται, πού πατάει. Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα.

Κερδίσαμε, λένε κάποιοι στις εκλογές. Η Ελλάδα τι κέρδισε; Φοβερό! Μια χώρα ηττημένη, καταχρεωμένη, χωρίς αύριο, έχει... νικητές. Όχι, δεν περιμένω να κερδίσουμε σήμερα στο Μπέλφαστ.

Διαβάστε ακόμα:

Η κατάρα του Ελληνα στο Σικάγο