Η ΑΕΚ ΚΑΝΕΙ... ΠΙΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΘΡΥΛΟ

πηγή: Intime
 

Ακαταλαβίστικο. Απορώ με τη... στρατηγική επικοινωνίας που ξεκίνησε η ΑΕΚ εν όψει του ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ερώτημα. Πράγματι έχουν αποφασίσει στην ΑΕΚ να το... ανεβάσουν το παιχνίδι. Μήπως όλο το σκηνικό είναι ένα λάθος. Αποδειχθεί σε βάρος της ΑΕΚ, δηλαδή.

Συγκεκριμένα. Δεν το συζητάμε ότι το ματς είναι ντέρμπυ. Γιατί; Λόγω των ονομάτων των δύο αντιπάλων. Ντέρμπυ ήταν, κι όχι μόνον στα χαρτιά, και την περασμένη σαιζόν, με την ΑΕΚ στην Β' εθνική.

Και στην Γ' εθνική να παίζει η ΑΕΚ, πάλι το «ντέρμπυ» θα είναι... ντέρμπυ. Κάποια πράγματα δεν αγνοούνται με τίποτα. Έχουμε δει ντέρμπυ ανάμεσα στους τρεις μεγάλους, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ που βγάζουν μάτια... Πεθαμένος να 'ναι ο ένας αντίπαλος, με τραυματισμούς, με απουσίες, εκτός φόρμας, με διαφορά βαθμολογική, δηλαδή χωρίς άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον και ο σκοτωμός είναι στα ίσα! Για να βγει ο νικητής του... βγαίνει η ψυχή ανάποδα. Γιατί;

Επειδή όταν παίζουν μεταξύ τους οι τρεις κοτσαμπάσηδες του ντόπιου ποδοσφαίρου πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα αντίπαλοι είναι οι φανέλλες τους. Ακριβώς. Δεν αναμετρώνται οι ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας, αλλά οι φανέλλες τους. Πώς γίνεται αυτό; Ανεξήγητο. Υπάρχει ένας τέτοιος μαγνητισμός στα αποδυτήρια στα συγκεκριμένα ντέρμπυ που προκαλεί την ισοπέδωση αξιών.

Πέρα απ' αυτό, για να μη ξεχαστούμε. Είναι περίεργο η ΑΕΚ να «προκαλεί» τον Ολυμπιακό. Με προεξέχοντα τον Δέλλα να λένε οι αεκτζήδες «Πάμε για αποτέλεσμα». Κανονικά, η ΑΕΚ που σήμερα στη ζυγαριά είναι πιο ελαφριά από τον μόνιμο πρωταθλητή και ίσως το μοναδικό φαβορί, θα περίμενες να κάνει το ψόφιο κοριό. Να «υπνωτίσει» τον Ολυμπιακό.

Εκείνη που έπιασε στον ύπνο τον Ολυμπιακό ήταν η ΑΕΚ της Β' εθνικής όταν πήρε με το σπαθί της το 1-1 στο ματς κυπέλλου κι ήταν καλύτερη! Όπως και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ είδε στα μάτια τον Ολυμπιακό με το πανάκριβο και ποιοτικό ρόστερ.

Δεν μπορείς να γνωρίζεις αν τελικά θα οφελήσει την ΑΕΚ που προσπαθεί να τσιτώσει τον Ολυμπιακό, ίσως να τον αποπροσανατολίσει, να του αλλάξει το σχεδιασμό για το συγκεκριμένο ντέρμπυ, παραμονές του αγώνα με Δυναμό. Στο τέλος ξουρίζουν τον γαμπρό, λένε. Πριν το ντέρμπυ δεν λες κάτι.

Διαβάστε ακόμα:

Δικαίωμα στη δωροδοκία έχει και η Αλβανία