ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

πηγή: Intime
 

Μήπως παρεξηγηθώ αν πω τη μεγάλη κουβέντα. Αυτό που είδα και στο ντέρμπυ του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ότι ο πρωταθλητής παρουσιάζει μια πληρότητα στο κέντρο και στην επίθεση.

Το πιο σπουδαίο είναι άλλο. Ότι οι παίκτες, άγνωστοι μέχρι σήμερα μεταξύ τους, έχουν αρχίσει και «βρίσκονται»...

Παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό, χωρίς υπερβολή. Είναι η ομάδα που ανατρέπει δόγματα και αξιώματα της ποδοσφαιρικής ύπαρξης. Αρνείται την αξία και την ανάγκη της χημείας. Τι θέλω να πω.

Μια ομάδα για να κτιστεί θέλει χρόνο. Δεν γίνεται ψηφιακά. Φυσικό πράμα που σαλεύει είναι η ομάδα, όχι κομπιούτερ. Ούτε σηκώνεις τοίχο μονάχα με τούβλα. Θες και τη λάσπη, να δένει το ένα «στοιχείο» με το άλλο. Να γνωρίζει ο ένας παίκτης τα πατήματα του συμπαίκτη του. Κι αυτά δεν αποκαλύπτονται όλα στις προπονήσεις και τα παιχνίδια σ' ένα μήνα, σ' ένα χρόνο.

Ουδείς γνωρίζει σήμερα εάν μετά από τρεις μήνες, μετά το τέλος της σαιζόν ποιοι θα φύγουν από τον Ολυμπιακό, ποιοι άλλοι θα έρθουν. Να, γιατί μιλάω για παγκόσμια «πρωτοτυπία» στην ΠΑΕ του Μαρινάκη.

Σήμερα. Βλέπεις μια πρόοδο στο κέντρο και την επίθεση του Ολυμπιακού. Μια καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες. Τους βοηθάει, βέβαια, και το ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού μειονεκτούν σε σύγκριση με τον πρωταθλητή.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοκτονική ΑΕΚ έδωσε το 4-0 στον Ολυμπιακό