ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ, ΓΙΑΤΙ... ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ!

πηγή: Intime
 

Τα παληά τα χρόνια, πριν ακόμα συναντηθεί το ποδόσφαιρο με την τηλεόραση, μιλάμε για τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, ήταν σπάνιο να γίνει ποδοσφαιριστής ένα πλουσιόπαιδο. Και ειδικά στις χώρες της γειτονιάς μας, εδώ στα Βαλκάνια, να ασχοληθεί καριερίστικα με το ποδόσφαιρο ένας φοιτητής. Να ενδιαφερθεί περισσότερο επαγγελματικά με την ομάδα του κι όχι για το μέλλον του σαν μηχανικός, δικηγόρος, γεωπόνος, ιατρός.

Με τη μπάλλα, που την έμαθε στη γειτονιά, στην αλάνα, ψαχνόταν το φτωχόπαιδο. Η καψούρα με το ποδόσφαιρο από τη μία και από την άλλη η ανάγκη να φτιαχτεί οικονομικά
ήταν τα ισχυρά κίνητρα να αφοσιωθεί στο επάγγελμα με το κοντό σώβρακο στα γήπεδα. Αυτά δεν ισχύουν σήμερα.

Η δημοτικότητα, πιο σωστά η εμπορικότητα του ποδοσφαίρου εξελίχθηκε σε τέτοιο βαθμό, που διαμόρφωσε αποφασιστικά την προσέγγιση του ταλαντούχου παίκτη με τη δουλειά
του. Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζονται σα σταρ και οι ίδιοι ενεργούν σαν τέτοιοι, φιγούρες που κυκλοφορούν στη showbiz, όπως οι διάσημοι ηθοποιοι, τραγουδιστές, μόδιστροι. Με τους προσωπικούς τους συνεργάτες, μάνατζερ, ατζέντη, δικηγόρο, διαφημιστή, τραπεζικό σύμβουλο, επικοινωνιολόγο, αλλά και τον υπεύθυνο στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Ο Ντιμίτερ Μπερμπάτωφ ακόμα και στις δόξες του δεν έπαιξε σα φίρμα της αγοράς. Δεν είχε οργανώσει την αξιοποίηση, την εκμετάλλευση της παρουσίας του στη βιτρίνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Του έφθαναν και του περίσσευαν τα χοντρά λεφτά που κονομούσε. Τα πακέτα που δεν τα... περίμενε τόσα όταν έπαιζε στην ΤΣ.Σ.ΚΑ Σόφιας και μεγάλωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό του από τις μεταγραφές στις Λεβερκούζεν, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φούλαμ, Μονακό.

Χόρτασε, παραχόρτασε φράγκα ο Μπερμπάτωφ και στα 35 του πια με ποιο κέφι, με τι δίψα να παίξει. Έχει τόσα λεφτά, όσα δεν θα προλάβουν να τα ξοδέψουν τα παιδιά των παιδιών του, τα εγγγόνια του.

Έφθασε εκεί που έφθασε ο Βούλγαρος. Πιο υψηλά δεν θα τον πάει ο... ΠΑΟΚ. Ποδοσφαιρικά πιο υψηλά, όσο για οικονομικά το παλληκάρι δεν φαίνεται να... συγκινείται. Δεν τον καυλώνει το ποδόσφαιρο. Φως φανάρι.

Διαβάστε ακόμα:

Τι λέει για Μπερμπάτωφ, ο ...Εσιέν