ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΑΕΚ!

πηγή: Intime
 

Συνθήματα κατά του Μπάγεβιτς στο θριαμβευτικό 5-1 της ΑΕΚ στον Ηρακλή. Φοβερό, ε; Να πας στο γήπεδο όχι για να δεις μπάλλα αλλά να βρίσεις. Αυτοί, όμως, δεν είναι οπαδοί σκέτοι, όπως λέμε καφές σκέτος, ούζο σκέτο, χωρίς νερό και πάγο.

Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό. Ούτε και θα το καταλάβω. Ότι ο οργανωμένος είναι πιο... ιδεολόγος από τον μη οργανωμένο οπαδό. Ότι ο γκρουπαρισμένος αγαπάει περισσότερο την ομάδα του από τον... ανένταχτο, τον χύμα, τον ανεξάρτητο οπαδό.

Η ΑΕΚ κεντούσε με τον Ηρακλή. Πετούσε. Η καλύτερή του του οπαδού. Όχι, όμως, του οργανωμένου, αυτουνού που αισθάνεται το καθήκον να προστατεύσει τα όσια και τα ιερά της ομαδάρας. Να καταγγείλει τον άπιστο, τον προδότη, τον πουλημένο.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Για τον οργανωμένο η ομάδα είναι θρησκεία, είναι θεότητα, τόσο αγνό πράμα. Δεν είναι διασκέδαση η ομάδα, ούτε θέαμα, ούτε για να ξεχνιόμαστε από τα προσωπικά προβλήματα στις 2-3 ώρες που θα ξοδέψουμε στο γήπεδο.

Ο οργανωμένος παριστάνει τον Άνθιμο και τον Ιερώνυμο της ομάδας. Γι' αυτό αντιδράει σαν τάγμα. Σα μια φανερή στοά. Σα μια μασονία. Επειδή αισθάνεται υπεράνω διοικήσεως, παικτών, αλλά και το υπόλοιπο μπούγιο των συνοπαδών.

Δεν γλυτώνουμε από τους οργανωμένους όσο τους ανέχονται οι μεγαλομέτοχοι. Τα αφεντικά των ΠΑΕ. Που τους αναγνωρίζουν σα «στρατιώτες», σαν ιππότες της γαβροφροσύνης, της βαζελοφροσύνης, της αεκτζήδικης, της παοτσήδικης αμόλυντης ιδεολογίας που κρατάει από παληά.

Αυτό είναι το αίσχος, όχι οι οργανωμένοι που διεκδικούν κομμάτι εξουσίας στην ομάδα. Το αίσχος είναι ότι οι πρόεδροι των ΠΑΕ αποδέχονται σα... συνομιλητές τους τους οργανωμένους. Ότι αυτοί είναι πιο βαρεμένοι οπαδοί από τους μη οργανωμένους.

Διαβάστε ακόμα:

Με 5-1 η ΑΕΚ αλλάζει το χάρτη του πρωταθλήματος