ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟ

πηγή: Intime
 

Ο χούλιγκαν είναι κανίβαλος. Μην το πιάσουμε βαθειά το θέμα, αν είναι μια κτηνωδία ξενόφερτη ή, και ελληνική που κυκλοφορεί με ξενόγλωσσο όρο. Ο χούλιγκαν, προς τον οποίο στέλνει... «μήνυμα» ο κάθε αστείος παραμύθης υπουργός, γουστάρει να σπάσει, να κάψει, να χέσει οτιδήποτε για άλλον είναι φίλαθλο, εθνικό, πατριωτικό, ιερό.

Χούλιγκαν είναι και η «σχέση» του με την ομαδάρα του είναι το μίσος που έχει για τον αντίπαλο, για την κοινωνία. Και μαζύ μια ανάγκη να εντάσσεται σε μια αγέλη κοπρόσκυλων για να κρύβει τη γύμνια του, τη ξευτύλα του.

Με τον χούλιγκαν δεν κάνεις «διάλογο». Καμμία κατήχηση. Του δίνεις αξία αν απευθυνθείς σα να είναι κάποιος που «επαναστατεί», διαμαρτύρεται για την... αδικία και το κυνήγι που πέφτει στην ομαδάρα του από το σύστημα, από το κράτος.

Αν πράγματι θέλουν να εξαφανίσουν τους χούλιγκαν, το φαινόμενο του χουλιγκανισμού, ένα είναι αρκετό. Τους αντιμετωπίζουν σαν κακοποιούς. Τέλος.

Είναι πολιτικά γελοίος ο υπουργός που πουλάει το παραμύθι ότι θα αντιμετωπίσει τη βία στα γήπεδα με... «μηνύματα» προς τους χούλιγκαν. Γελάνε οι χούλιγκαν με τους Κοντονήδες, χθεσινούς και σημερινούς. Οι χούλιγκαν θα σβήσουν από το χάρτη μόνον αν το κράτος γίνει θατσερικό απέναντι στα εγκληματικά ζόμπυ των γηπέδων.

Διαβάστε ακόμα:

Αλαφούζος σε Κοντονή: Μην τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός