ΤΖΑΜΠΑ ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ ΣΕ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

πηγή: Intime
 

Όπως αναμενόταν τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για όσα έγιναν και για όσα υπήρχε φόβος να γίνουν αν τελικά διεξαγόταν το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Άνετα μπορείς να πεις ότι οι ποινές βαθμολογικές και οικονομικές, ήταν ένα χάδι.

Ώπα, ρε! Μιλάμε για ποδόσφαιρο, για διασκέδαση λαϊκή, για θέαμα αθλητικό, όχι για ζούγκλα, όπως ήταν το γήπεδο μέσα και απ' έξω. Άρα με επιείκεια ο Παναθηναϊκός καθάρισε μόνον με απώλεια του παιχνιδιού στα χαρτιά και μείον τρεις βαθμούς, τέσσερα ματς χωρίς θεατές και ένα ψιλοπρόστιμο 190 χιλιάρικα.

Εύκολα, όμως, από την άλλη να πεις, ότι τον Παναθηναϊκό τον σακάτεψαν. Του έκοψαν τα πόδια. Μια τιμωρία που του αλλάζει θέση στη βαθμολογία, τον χαμηλώνει και, πάνω απ' όλα, τον προκαλεί σε ακόμα περισσότερο εξτρεμιστικές συμπεριφορές. Μια ποινή, που αν τελικώς μείνει και σε δεύτερο βαθμό, στην πραγματικότητα αλλοιώνει τη βαθμολογία προς όφελος των αντιπάλων του Παναθηναϊκού (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και σία).

Μαλακίες. Ούτε ευνοήθηκε με την ποινή ο Παναθηναϊκός, ούτε αδικήθηκε. Η σωστή κουβέντα είναι άλλη. Τζάμπα τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός. Δηλαδή;

Ποιο είναι το νόημα να τιμωρηθεί κάποιος; Να βάλει μυαλό. Να συνετιστεί. Να σταματήσει, επιτέλους, να αντιδρά παραβατικά. Είναι, όμως, δυνατόν οι Μάου-Μάου της κερκίδας να γίνουν άνθρωποι επειδή με αυτά που κάνουν βλάπτουν την ομάδα τους; Όχι, βέβαια.

Αυτά που έγιναν στο ντέρμπυ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός την περασμένη σαιζόν είχαν προκαλέσει πάλι συνέπειες τιμωρητικές σε βάρος του Παναθηναϊκού. Να που αυτή τη φορά ούτε το ματς δεν ξεκίνησε. Κι ευτυχώς που δεν σφύριξε την έναρξη το κοράκι.

Άσε τι λέει παραμύθι ο Παναθηναϊκός, ότι έπρεπε να γίνει το ντέρμπυ. Στη ζούγκλα; Όχι, ρε. Πέρα απ' αυτό.

Από πλευράς ποδοσφαιρικής αρχής, ΕΠΟ, Σούπερ Ληγκ, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την καφρίλα. Ούτε από πλευράς κυβερνητικής εξουσίας. Οι Κοντονήδες, σημερινοί και χθεσινοί, είναι για φασίνες. Άρα;

Τζάμπα τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός, λοιπόν. Με το δίκαιο του ή, όχι ο Αλαφούζος θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι τον κυνηγάει η εγκληματική οργάνωση, ότι είναι στόχος του παρασκηνίου.

Συμπέρασμα. Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του, για τα έκτροπα, για όσα συμβαίνουν και παραπέμπουν στο Καφριστάν. Επιμένω. Και το προφητεύω από τώρα. Ούτε το ντέρμπυ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός του... προσεχούς πρωταθλήματος θα γίνει. Με στοίχημα.

Διαβάστε ακόμα:

Με Εσιέν στη Βέροια χάνει ο Παναθηναϊκός