ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΟ

πηγή: Intime
 

Σκάνδαλο θα ήταν να μην τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός για τις αλητείες που έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου και για τις ρουκέτες που έπεσαν στους παίκτες του Ολυμπιακού. Το σκάνδαλο είναι να μην τιμωρηθεί η ομάδα που στο γήπεδό της, από οπαδούς της, γίνονται έκτροπα που κρατάνε σε ετοιμότητα αστυνομία, δικαιοσύνη και κυβέρνηση.

Η κουβέντα δεν απευθύνεται σε Μάου-Μάου, που έχουν το ποδόσφαιρο για να μαστουρώνουν οπαδικά, που το χρησιμοποιούν σα θρησκεία, σαν ιδεολογία, ίδια με τα μούτρα τους. Η κουβέντα απευθύνεται σ' αυτούς που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σα λαϊκή διασκέδαση, σα θέαμα πολιτισμένο.

Για σκέψου. Ένα γήπεδο κόλαση. Εικόνες που προσβάλλουν μια χώρα, μια κοινωνία. Που διασύρουν διεθνώς έναν λαό. Και η υπεύθυνη ΠΑΕ να μείνει ατιμώρητη. Τότε μιλάς για χάος. Για αναρχία. Για μπουρδελοποίηση.

Αυτοί που μίλησαν για αδικία και για πόλεμο στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου. Ούτε το καλό του Παναθηναϊκού. Η ευθύνη είναι δεδομένη, ακόμα κι αν δεχθεί κανείς ότι ο κόσμος αντέδρασε τυφλά, για όσα βρώμικα κάνει η εγκληματική οργάνωση του πρωταθλήματος.

Αλήθεια, στον Παναθηναϊκό δεν προέβλεπαν ότι η εξέδρα στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε να ελεχθεί ούτε από δυνάμεις του στρατού; Αν πράγματι... αιφνιδιάστηκαν από την αγριότητα του πλήθους, τότε στον Παναθηναϊκό δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Τελικά, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος, όπως τέτοιος περνιέται από το 1950; Αντέχει, δηλαδή, μια βαρειά ποινή που του αναλογεί; Αυτό είναι το ζητούμενο και το ζήτημα δεν είναι απλά παναθηναϊκό, αλλά αφορά όλο το ποδόσφαιρο.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως, λοιπόν, συμπεριφέρονται αυτοί οι δύο κι όχι π.χ. ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός φαίνεται το επίπεδό μας και η ποιότητά μας σαν ποδόσφαιρο, σαν κοινωνία.

Ναι, το ποδόσφαιρο είναι βρώμικο. Ναι, το πρωτάθλημα δεν παίζεται στα ίσα. Όχι, όμως, σε τέτοιο βαθμό για να στείλει την ΑΕΚ στην Β' εθνική. Να υποβιβάσει δυο φορές τον Άρη. Να εμποδίζει τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα. Να προκαλεί οικονομική χρεοκοπία στον Παναθηναϊκό.

Θα συνεχίσουν το αντάρτικο πόλης οι μονάδες κρούσης του Παναθηναϊκού; Η ΠΑΕ θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Η διοίκηση θα παραιτηθεί. Όλα αυτά τα ινδιάνικα. Θα δούμε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει με το ΚΚΕ