ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

πηγή: Intime
 

Τελικά, κρυφό ταλέντο είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αντρέας Στραματσόνι. Δεν γνωρίζω που ανήκει πολιτικά το παλληκάρι, όμως απ' αυτά που λέει μπροστά στην κάμερα αντιλαμβάνομαι πως έχει όλες τις προδιαγραφές να σταδιοδρομήσει στον Σύριζα. Να εξηγήσω.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος. Ένας αποκρουστικός μονόλογος των γηπεδούχων απέναντι στον φρικτό Πανιώνιο. Έναν Πανιώνιο που έφθασε να γίνει ομάδα κορυφής στο πρωτάθλημα και δεν βλεπόταν στη Λεωφόρο με τίποτα. Ανίκανος να κρατήσει τη μπάλλα περισσότερο από δευτερόλεπτα. Δεν μιλάμε για αντεπίθεση, για αιφνιδιασμό, όχι τέτοιες πολυτέλειες.

Κι όμως. Ο μεν Παναθηναϊκός έπαιξε κόντρα σ' ένα πτώμα, ο δε Ιταλός προπονητής μαζύ με την καμπαρντίνα του είδαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Κι έμειναν ικανοποιημένοι από την ομάδα τους. Τέτοια παραμύθια δεν τα λένε ούτε οι Τσίπρας, Σκουρλέτης και σία.

Εγώ θα πω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ανίκανος να εκμεταλλευθεί την ανυπαρξία του αντιπάλου. Να αξιοποιήσει το ότι ήταν διαρκώς στην επίθεση, στο μισό γήπεδο του παραδομένου Πανιωνίου. Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι ήταν να ηρωποιήσει τον Διούδη, τον μικρής αξίας τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Ο οποίος πράγματι έκανε δύο επεμβάσεις σωτήριες κι αρκετές πανεύκολες αποκρούσεις. Από χαζές προσπάθειες των παναθηναϊκών.

«Θεαματικός» ο Διούδης επειδή σταματούσε με σώου τον Παναθηναϊκό, σε φάσεις που θα μπορούσε να τις τελειώσει όρθιος. Λόγω της ελαστικότητας του εντυπωσιάζει με τις εκτινάξεις. Ο μεγάλος τερματοφύλακας, αυτός που διαθέτει τεχνική, που γνωρίζει να οργανώνει την άμυνά του, να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, δεν χρειάζεται να γίνει... αίλουρος. Ούτε αισθάνεται ασφάλεια όπως ο Διούδης, με αρκετούς συμπαίκτες του μπροστά του.

Μη ξεφεύγουμε. Ο ίδιος ο Ουζουνίδης, ο προπονητής του Πανιωνίου παραδέχθηκε ότι η ομάδα του ήταν φάντασμα. Πολύ κακή. Πού, λοιπόν, είδε τον καλό Παναθηναϊκό ο Στραμτσόνι; Σα συριζαίος, της προπονητικής συνιστώσας, το 'ριξε στο ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει μια ομάδα που ούτε αμυντικά στάθηκε, που παρέδωσε ολότελα τον έλεγχο του παιχνιδιού στους γηπεδούχους.

Διαβάστε ακόμα:

Παραείναι ευφυής για τους συμπαίκτες του ο Στραματσόνι