ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ... ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

 

Τον αριστερό άνθρωπο τον παίρνεις πρέφα με τη μία. Με το που θα ανοίξει ο στόμας του σου δίνει το σήμα. Μιλάει καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά, χρησιμοποιεί λέξεις που δεν θα τις έλεγε ο δεξιός, ο μη αριστερός.

Έτσι που λες, ο αριστερός ξεχωρίζει διότι έχει καλλιεργήσει τη γλώσσα του. Είναι κουλτουριάρης, που λέμε. Ο Κοντονής Σταύρος, για παράδειγμα. Αριστερός από παιδί. Σου πετάει τη λέξη «παθογένεια» και καθάρισε. Τεράστια η πολιτική παρέμβαση του ανύπαρκτου υφυπουργού αθλητισμού. Και μόνο που σαλιαρίζει τη λέξη «παθογένεια» φθάνει για να δώσει το αριστερό του στίγμα. Να μην είναι σαν και τους άλλους υφυπουργούς αθλητισμού.

Πώς, αλήθεια, θα πεις ότι ο Κοντονής Σταύρος είναι μια από τα ίδια, ίσως και χειρώτερος, όταν μόνον αυτός στο ρεπερτόριό του, στο λεξιλόγιό του, εκείνο που τον διακρίνει, έχει την «παθογένεια».

Μόνιμο πρόβλημα ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα. Τι έχει κάνει ο Κοντονής Σταύρος εδώ κι ένα χρόνο; Τίποτα. Όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τίποτα. Τα πρεζόνια ομάδων όποτε γουστάρουν τα σπάνε. Αυτοί αποφασίζουν σε ποιον αγώνα, σε ποιο γήπεδο και το μέγεθος των επεισοδίων. Ο αρμόδιος για να... ρητορεύει επί του θέματος, τι έχει κάνει στην πράξη; Είπαμε. Τίποτα. Απολύτως τίποτα.

Κανένα πρόβλημα δεν έφεραν τα σαλιαρίσματα και οι τιμωρίες που έριξε ο Κοντονής Σταύρος. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Το μόνο που... πέτυχε ήταν να χρησιμοποιεί τη σύνθετη λέξη «παθογένεια», από πάθος και γένος, όταν αναφέρεται στην αλητεία των γηπέδων.

Τι θα πει «παθογένεια». Κλάδος επιστήμης είναι, της παθολογίας γενικά που ασχολείται με ό,τι γεννάει πάθος, με τους παθογόνους παράγοντες. Κουλτούρα, ρε, να 'ουμε.

Διαβάστε ακόμα:

Η Τούμπα ξεβράκωσε τον Κοντονή