ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΤΟ;

πηγή: Intime
 

Δώσε μια εξήγηση. Γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δείχνει μια αγάπη στα όρια της λατρείας στον Σεβαστιανό Λέτο. Θα το πω απότομα. Επειδή ο κόσμος από καταβολής είναι εύκολος. Αυτή είναι η σωστή λέξη. Ο κόσμος είναι εύκολος. Όχι αυστηρός. Όχι απαιτητικός.

Δεν γαμιέται το ποδόσφαιρο! Να λέμε και κάτι «άλλο», όταν μας χαρίζει την αφορμή το ποδόσφαιρο. Η σχέση, δηλαδή, του κόσμου με τη μπάλλα, πιο σωστά με την ομαδάρα μας.

Τον πηδάει η εξουσία τον ανθρωπάκο. Άμα η εξουσία δεν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές που λέει και ο άλλος, ο ανθρωπάκος κάνει το κορόιδο. Ανέχεται το κωλοδάκτυλο. Το τράβηγμα του αυτιού, του μάγουλου. Κι άμα του ρίξουν κανένα ξεροκόμματο, ο κόσμος ούτε καν θα ασχοληθεί αν ο εξουσιαστής είναι χυδαίος, άδικος, καταστροφικός.

Λέμε για τον Λέτο. Δεν μπορεί το παιδί να είναι αυτό που ήταν. Κι όμως, ο κόσμος τον υποδέχθηκε σα να είναι ο... προηγούμενος Λέτο. Δεν τον είδε ακόμα, δεν τον μέτρησε τι μπορεί να κάνει ο αγύμναστος, με περισσότερα κιλά και προερχόμενος από τραυματισμούς, από ανεργία. Κι όμως, ο κόσμος «φτιάχνεται» με τον Αργεντινό.

Είναι η ανάγκη του κόσμου. Ότι έχουμε κι εμείς κάποιον σπουδαίο ποδοσφαιριστή, πολιτικό, καλλιτέχνη, κάποιον που είναι δικός μας. Κάποιον που μας αγαπάει. Όχι, δεν είμαστε ορφανοί, όχι είμαστε κι εμείς κάποιοι και γι' αυτό ο παικταράς, ο σωτήρας τα δίνει όλα για πάρτη μας.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγαλύτερη μπαρούφα όλων των εποχών