ΠΟΙΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: Intime
 

Να πιάσουμε ένα ψιλοζόρικο θέμα. Ο αποδυτηριάκιας, άλλωστε, απευθύνεται και σε άτομα που δεν μασάνε. Που δεν καταπίνουν αμάσητο το κάθε παραμύθι. Η ζωή μας δεν είναι τραλαλα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Γίνεται της πουτάνας το μαγκάλι στο γήπεδο. Σε κάποιο γήπεδο. Τα σπάνε οι χούλιγκαν. Από κοντά κι αυτοί που δεν είναι του κόμματος. Ένα είναι το κόμμα του χουλιγκανισμού, άσχετο αν έχει ψηφοφόρους σ' όλες τις ομάδες. Άσχετο, δηλαδή, αν υπάρχουν χούλιγκαν σ' όλες τις ομάδες.

Ο χούλιγκαν είναι χούλιγκαν. Είτε περιοριστεί μονάχα σε τίποτα μπινελίκια και δεν τσαμπουκαλευθεί στα ματ, σε αντίπαλους οπαδούς, δεν σπάει αυτοκίνητα και δεν κατεβάσει βιτρίνες μαγαζιών. Το τελευταίο που θα πούμε, ούτε καν είναι τελευταίο, διότι δεν έχει θέση στην κουβέντα, είναι η... διαφορετικότητα των χούλιγκαν. Ότι άλλοι είναι οι κόκκινοι, άλλοι οι κίτρινοι και οι πράσινοι και οι μαύροι.

Είπαμε. Όλοι οι χούλιγκαν είναι ίδιοι. Πόσοι απ' αυτούς που έκαναν το ντου στη Λευκάδα είχαν ψηφίσει Σύριζα. Εδώ σε θέλω. Η ΝΔ είναι υπέρ του χουλιγκανισμού; Δεν νομίζω. Ούτε το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ. Όλοι, όπως και ο Σύριζα, καταδικάζουν τις αθλιότητες στα γήπεδα.

Ο Κοντονής, μάλιστα, που είναι εκλεγμένος, που τον ψήφισαν και χούλιγκαν, παρ' ό,τι μπήκε στη Βουλή με δημοκρατικές διαδικασίες συμπεριφέρεται αντιδημοκρατικά. Αντιλαϊκά.

Τα όργια στην Λεωφόρο και στην Τούμπα δεν τα έκαναν δύο-τρεις, πέντε-δέκα αληταράδες. Όχι, βέβαια. Ούτε ο λαός του Παναθηναϊκού συμφώνησε με τις ποινές σε βάρος της ομάδας του. Το ίδιο και ο λαός του ΠΑΟΚ. Γιατί, λοιπόν, ο Κοντονής Σταύρος που βρέθηκε κυβέρνηση και με ψήφους οπαδων ΠΑΟ, ΠΑΟΚ στρέφεται ενάντια των δύο ομάδων χωρίς απ’ αυτούς να επικροτείται η στάση του υφυπουργού. Υπάρχει θέμα δημοκρατικής επικοινωνίας ανάμεσα στην κυβερνητική εξουσία και κομμάτια του λαού.

Η 17 Νοέμβρη για 27 χρόνια σκότωνε κόσμο. Έβαζε μπόμπες. Έκανε επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα. Τα μέλη της είχαν πολιτική συνέπεια. Δεν ψήφιζαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ήταν όλοι κομουνιστές, αλλά ακόμα και το ΚΚΕ το είχαν στη ξευτύλα. Οι τρομοκράτες χούλιγκαν πολιτικά είναι αναξιόπιστοι. Ψηφίζουν Σύριζα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Λεβέντη, Θεοδωράκη, Καμένο, κόμματα που στο μιλητό κρατάνε αποστάσεις από τον χουλιγκανισμό, όμως τον ανέχονται στην πράξη.

Διαβάστε ακόμα:

Προσκυνημένοι πρόεδροι στους χούλιγκαν