ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

πηγή: Intime
 

Είμαστε καταδικασμένοι και δεν υπάρχει ελπίδα να αποκτήσουμε αυτοσεβασμό ως κοινωνία αν ισχύει αυτό που γράφτηκε πρωτοσέλιδα. Ότι ο Παναθηναϊκός έστειλε δικούς του δικηγόρους για να υπερασπιστούν αυτά τα χαμένα κορμιά που πρωταγωνίστησαν στο ρεσιτάλ χουλιγκανισμού στη Λευκάδα. Να σκεφθείς ότι σαν σήμερα, πριν από εννέα χρόνια δολοφονήθηκε οπαδός του Παναθηναϊκού, Φιλόπουλος στο όνομα, σε παρόμοιο τσαμπουκά βάζελων και γάβρων.

Αυτοί είμαστε. Κι αυτοί θα είμαστε πάντα, επειδή οι ομάδες δεν αποστασιοποιούνται στην πράξη, όχι στα λόγια, από τη συμμορίτικη και αντικοινωνική δράση της οργανωμένης οπαδικής αλητείας. Συγκεκριμένα πράγματα. Που αφορούν όλες τις ομάδες.

Μια ζωή δεν μπορεί να διεξαχθεί με ομαλότητα, με πολιτισμένο τρόπο ένα ντέρμπυ, π.χ. ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι επαγγελματίες «αντιστασιακοί» που πουλάνε συλλογική μαστούρα. Ούτε από ποινές, από συλλήψεις, από μέτρα αστυνομικά. Η ομάδα θα παίξει σε άδειο γήπεδο, θα της αφαιρεθούν βαθμοί, τίποτα αυτοί. Είναι η εξουσία της ομάδας, γι' αυτό και οι πρόεδροι των ΠΑΕ προσκυνούν τους αρχηγούς της εξέδρας.

Όργια πάλι στην Τούμπα, αναμενόμενη η καμπάνα. Ποια η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Τιμωρηθήκαμε αυστηρά! Πώς να πάει μπροστά το μπουρδέλο. Πώς να ξεφύγει το ποδόσφαιρο από την κωλοκατάσταση.

Θα περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός, όχι απλά να καταδικάσει την εγκληματική μπούκα από πρεζόνια στο ξενοδοχείο του Ολυμπιακού, αλλά να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους δράστες:

-Δεν σας ξέρουμε. Δεν σας θέλουμε. Δεν έχουμε καμμία σχέση μαζύ σας.

Αλήθεια, γιατί οι ομάδες, δηλαδή οι πρόεδροι είναι παραδομένοι, σχεδόν ενεργούμενα των τσαμπουκαλεμένων αρχιχουλιγκάνων που ελέγχουν, με το μεροκάματο, μπράβους της νύχτας και κάποιους λούμπεν οργισμένους νεολαίους; Επειδή οι πρόεδροι μπαίνουν στο ποδόσφαιρο σαν αρχηγοί κόμματος, όχι σαν επιχειρηματίες. Επιδιώκουν για τους δικούς τους λόγους δημοσιότητα, να είναι ηγέτες της εξέδρας και την εξέδρα, τον... λαό της κάθε ομάδας τον εκπροσωπούν οι εκατόνταρχοι των οργανωμένων με τους πραιτωριανούς τους.

Αυτά τα άτομα γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι της «σχέσης» τους με τον πρόεδρο της ομάδας και συναλλάσσονται μαζύ του από θέση ισχύος. Υπάρχει μια άτυπη «μοιρασιά εξουσίας» ανάμεσα στον πρόεδρο της ομάδας και στον «αρχηγό» των οργανωμένων, που κι αυτός έχει το δικό του «μαγαζί».

Διαβάστε ακόμα:

Η απίστευτη αποκάλυψη του Κοντονή