ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΗΔΙΕΤΑΙ!

 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Περάσαμε κι αυτό το εορταστικό τριήμερο, χωρίς ΑΕΚ, χωρίς πατρίδα – οι περισσότεροι χύναν δάκρυα για τα ρυπαρά έθνη κατά Μέγα Αλέξανδρο – και ξαναήρθαμε στην πραγματικότητα. Του Κοντονή, που πλέον από εδώ δεν αξίζει να ξαναγίνει κριτική αφού τελείωσε, του Αλαφούζου, που θα υπερασπιστεί τους κοινούς δολοφόνους της Λευκάδας, της δικαιοσύνης που είναι εν υπνώσει, του Σαββίδη που ζει κάπου αλλού, και των εξελίξεων που θα έρθουν μέσα στην εβδομάδα.

Μια εβδομάδα, που ξεκίνησε λογικά για το θέταρο του παραλόγου που ζει η χώρα αυτή. Ο Κοντονής να περιμένει μια απόφαση του συμβούλιου επικρατείας, μπας κι έχει ένα χαρτί για να μιλήσει με την Ουέφα. Να πει δηλαδή, οτι ορίστε μέχρι και το supreme court – δεν θέλω γέλια – είπε να μην συνεχιστεί το κύπελλο. Και το είπε βάσει νόμου, που κι εσείς εγκρίνατε.

Γελασμένος ο μηδέν. Όταν τα έβαλε με τον Ντογιάκο, ήταν πολύ απλό για το κύκλωμα της δικαιοσύνης, να τραβήξει μια αναβολή στην εκδίκαση, και να αφήσει τον Κοντονή στα κύκνεια άσματα του. Δεν θα βγάλουν οι υπάλληλοι τα κάστανα από την φωτιά. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Μαλάκας είμαι να υποκαταστήσω αυτόν που το παίζει καπετάνιος; Κι ειδικά κάποιον που με τόση δημοκρατικότητα και σεβασμό στους θεσμούς, έτρεξε μέσω της συνέντευξης τύπου να υποκαταστήσει την δικαιοσύνη – δεν θα πέσουμε σε ήττα δικαστική – , αλλά και να την γράψει ταυτόχρονα, λέγοντας οτι το κύπελλο, δεν θα συνεχιστεί. Δηλαδή, αν το δικαστήριο έκρινε άκυρη την απόφαση του Κοντονή, αυτός δεν θα έκανε κύπελλο;

Σ’ όλο το φάσμα αυτό, των φαφλατάφδων αδαών κι άεργων τύπων που σίγουρα ψηφίστηκαν από τον πιο λεχρίτη λαό του πλανήτη, ζούμε μια εβδομάδα ευδαιμονίας σαν ΑΕΚ. Όχι οτι γίνεται και τίποτε σπουδαίο, αφού η ΑΕΚ είναι αγωνιστική επιβεβαίωση και μόνο, αλλά να. Τα καινούργια γραφεία, η ανάδειξη του νέου αρχισκάουτερ με υποβάθμιση του Ραν Ταν Πλαν, αλλά και η απόφαση για να γίνει πρόταση στον Πογιέτ, είναι θετικά σημάδια.

Φυσικά αν ο Κοντονής πάει για το αθλητικό grexit, αλλάζουν όλα, αλλά μάλλον δεν είμαστε εκεί. Πιο πιθανό είναι το κοντoexit πλέον, παρά όλοι οι επενδυτές να χάσουν τον κορβανά της Ευρώπης. Βλέπετε αντίπαλοι αντίπαλοι, αλλά όταν υπάρχει παραδάκι, ε μπορεί και να τα βρουν ερήμην της μουρλής πολιτικής εξουσίας, που προσδοκά να φτειάξει η αξιοπιστία του αθλήματος μέσω της καταπολέμησης της βίας. Δηλαδή προσδοκά να μπερδέψει δικαστικές και υπουργικές αρμοσιότητες, όπως και να κάνει αχταρμά τις αρμοδιότητες των διάφορων υπουργείων. Τρομερό αυτό. Να σου πηδιέται η γκόμενα με άλλον, να στο δηλώνει, κι εσύ να την θέλεις πίσω. Την ώρα που ο Κοντονής έχει αδειαστεί και από τους τέσσερις που ήθελε να συναντήσει.

Όμως ο Μελισσανίδης, καιρών επιτρεπόντων, έχει πάρει τις αποφάσεις του. Κράτημα του Πογιέτ με σκοπό τον πρωταθλητισμό. Για άλλο ένα σύν ένα, και με την απαραίτητη ενίσχυση. Που πολύ απλά τοποθετείται σε έξι παίκτες. Και δεν τα λέω εγώ αυτά. Τα λένε τα εωτερικά μας, οι ανάγκες μας, αλλά και οι κατατεθειμένες προτάσεις. Μαζί με κάτι κορυφαίο. Άλλος γυμναστής και ενίσχυση των ακαδημιών μας με νέα παιδιά προοπτικής. Αυτά είναι πολύ καλά νέα. Πιστεύω ανακοινώσιμα περί τα μέσα της νέας εβδομάδας, μακριά από την πρωταπριλιά.

Κι εγώ τουλάχιστον είμαι πολύ χαρούμενος και ήρεμος. Μπορεί το πλάνο να πετύχει, μπορεί και όχι. Ό,τι όμως και να γίνει, είναι μια απόφαση που είναι πολύ πριν τις εκλογές της ΕΠΟ. Βάζουμε δηλαδή τα δύσκολα και τις στοχεύσεις μας, πριν γίνει η οριστική άλωση. Που απλά θα είναι η βόμβα, που φυσιολογικά θα έπρεπε να έπεται. Όπως έπεται το καλό σε σχέση με το κακό. Η αστυνομία του δολοφόνου. Και που επιτέλους έγινε κατανοητό, οτι όταν είσαι πίσω καμιά εικοσαριά βαθμούς, είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τον οπαδό οτι φταίει ο Γκιρτζίκης που χάνεις από το Αγρίνιο.

Σε αυτό λοιπόν το πλέγμα, βρίσκω την κατάσταση αρκούντως ενδιαφέρουα και με μπόλικα χαμόγελα. Δεν τρέχει κάτι που θα αναβαθμαθιστεί ο Κοντονής υποβαθμιζόμενος, ούτε και μας ενδιαφέρει οτι και ο νέος υφυπουργός θα είναι της πλάκας, σαν κάθε λογής δημόσιο υπάλληλο, που ψάχνει μια αργομισθία ή μιά γκόμενα για να τον χώνει. Πλάνο σε οποιαδήποτε κυβερνητικό λειτουργό, ουδέποτε υπήρξε κι ουδέποτε υα υπάρξει. Το σημαντικό είναι οτι η ΑΕΚ, λόγω Μελισσανίδη, έχει πλάνο και ξεφεύγουμε από τις κότες. Ειδικά τώρα που θα πέσουν κι οι τιμωρίες, οπότε θα έχουμε κανονικό αρχηγό και φυσικά θα επανέλθουμε στο κουπόνι, μιας και η ΕΕΑ βαίνει για να πάει να καθαρίζει μπαρμπούνια.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σηκώθηκε στο blog του Στήβεν Αβραμίδη, το φως του φεγγαριού

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας έδωσε «προσωπική» εντολή για κάθαρση