ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟ GREXIT

 

Η πατάτα της ημέρας. «Χίλιες φορές Grexit για να αλλάξει το ποδόσφαιρο» είπε ο βουλευτής του Σύριζα κύριος Πέτρος Κωνσταντινέας, πρώην διαιτητής και εντελώς άσχετος για ό,τι κατά καιρούς υποστηρίζει. Πολύ περισσότερο για το ποδόσφαιρο, αλλά και την διαιτησία.

Δεν κατάλαβα. Επειδή κάποιος είναι ποδοσφαιριστής π.χ. ξέρει από ποδόσφαιρο; Δεν είναι σίγουρο. Βεβαίως έχει δικαίωμα να ομιλεί, όμως όχι ότι είναι δεδομένη η αξία των απόψεών του.

Είναι ηλιθιότητα να λέει κάποιος ότι το grexit θα βοηθήσει στην αλλαγή στο ποδόσφαιρο. Κατ' αρχήν, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο αρμόδιος της συμφοράς υφυπουργός αθλητισμού έχουν ταχθεί υπέρ του grexit. Η σοβαρή τοποθέτηση είναι να πει κάποιος:

Είμαι υπέρ του grexit διότι μόνον έτσι η κυβέρνηση απερίσπαστη και χωρίς να είναι υπόλογη στην FIFA θα προχωρήσει σε τομές, σε μέτρα αληθινής αναδιάρθρωσης.

Αυτό, ναι. Αυτή, ναι, είναι μια θέση, που έχει τη βαρύτητά της, αρκεί η κυβέρνηση να επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά, υπεύθυνα με το ποδόσφαιρο.

Έχω, όμως, τη διαφωνία μου. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, κανένα grexit η σοβαρή κυβέρνηση για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ούτε χρειάζεται τη... συνεργασία της FIFA, όπως δηλώνει για να εντυπωσιάσει ο αρμόδιος υφυπουργός. Δεν θα σου πει κανένας ξένος τι θα κάνεις στο σπίτι σου.

Τελικά. Είναι πατάτα αυτό που είπε ο κυβερνητικός βουλευτής, άσε ότι είναι... εκτός κυβερνητικής γραμμής. Αφού ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Κοντονής θέλουν το grexit. Με τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, που έχει δώσει τις εξετάσεις της χάριν του Κοντονή Σταύρου, αν τελικά προκύψει grexit, αυτό θα φέρει το χάος, όχι την... αλλαγή.

Διαβάστε ακόμα:

Και παρασκηνιακά η ΕΠΟ γύρισε την πλάτη στον υπουργό