ZΙΝΤΑΝ, Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ!

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρώτη ομάδα στον κόσμο. Σε τι είναι η πρώτη; Στο παρελθόν της! Θεωρείται το μεγαλύτερο όνομα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όχι διότι έχει περισσότερο όγκο οπαδών. Ούτε για τα πανάκριβα αστέρια ποδοσφαιριστών. Ούτε για τα πακέτα της. Είναι η «βασίλισσα», παραμένει στο θρόνο ακόμα και να μην είναι η πρώτη στην Ευρώπη. Ακόμα και να μην είναι η πρώτη στην Ισπανία.

Το περασμένο Σάββατο σ' ένα από τα χειρώτερα el clasico κόντρα στην ανώτερή της Μπαρτσελώνα κέρδισε 2-1 με κλεφτοπόλεμο. Ανεπίτρεπτο να μην παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να μην κτυπάει στα ίσα το κάθε ματς μία «βασίλισσα». Ντροπή.

Ακόμα κι όταν προηγήθηκε η Μπαρτσελώνα, η Ρεάλ με προπονητή τον Ζινεντίν Ζιντάν συνέχισε την τακτική των αντεπιθέσεων. Και της βγήκε το αποτέλεσμα. Επειδή η Μπαρτσελώνα δεν ήταν καλή. Επειδή και η Μπαρτσελώνα έβαλε σκοπιμότητα στο παιχνίδι της. Μην τα δώσει όλα και μείνει από δυνάμεις. Επειδή ακόμα δεν έχει κάνει ταμείο φέτος κι όλα είναι ανοικτά.

Φυσιογνωμία ο Ζιντάν. Υψηλής κλάσης ποδοσφαιριστής ο Γάλλος και τσιγγάνικο αλγερινό αίμα. Να, όμως, που ως προπονητής «προσαρμόζεται», άμα λάχει γίνεται «συντηρητικός» αλά Μουρίνιο. «Ατιμάζουμε» τη φανέλλα της Ιστορίας μας και το προσωπικό γαμώτο όταν χρειαστεί πάνω απ' όλα να βάλουμε το γαμημένο αποτέλεσμα.

Μια Ρεάλ, λοιπόν, που έκανε παρτιζάνικο πόλεμο στο γήπεδο της Μπάρτσα ανέτρεψε το 1-0, και με δέκα παίκτες είχε ακόμα γκολ που κακώς της ακυρώθηκε, κι ένα δοκάρι. Τα έχουμε πει. Μπέσα δεν υπάρχει στη μπάλλα. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Μπάρτσα είχε κερδίσει εκτός με 4-0 και προχθές έβλεπε τα πλάγια μπακ της Ρεάλ να περνάνε μπροστά, χωρίς αντίσταση, τόσο εύκολα όσο οι λαθρομετανάστες μπουκάρουν στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμα:

Η φάρσα που παίζεται με την κάθαρση