Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΝΑ ΠΑΕΙ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ»

πηγή: Intime
 

Έκανε το μπαμ στο πρωτάθλημα ο Πανιώνιος και η πιάτσα τώρα ανακάλυψε ότι ο ιστορικός έχει παίκτες αλλά και προπονητή για... μεταγραφή. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα, για να ξέρουμε τι λέμε.

1.Ότι οι «μεγάλες» ΠΑΕ που ξαφνικά αλλοιθώρισαν προς Νέα Σμύρνη μερηά ήρθαν δεύτερες. Άργησαν να ξυπνήσουν. Δεν έχουν σωστή οργάνωση ως ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις. «Μεγάλες» είναι μόνο στο όνομα, στην πραγματικότητα δουλεύουν σαν ερασιτεχνικές ομαδούλες.

Η μαγκιά, δηλαδή, είναι να τσεκάρεις ενωρίς τον Μπακατσέτα και τον Χατζηισαϊα, τον Μπουμάλ και τον Διούδη, τον Σιώπη και τον καθένα που τον... ανακαλύπτεις κατόπιν εορτής. Κατόπιν της πανιώνιας έκπληξης.

2. Το άλλο είναι γιατί ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν βγάζουν παίκτες εξελίξιμους και συνήθως και συνηθέστατα τους αγοράζουν έτοιμους, μισοέτοιμους.

Μια ζωή αυτό γίνεται. Οι «μεγάλοι» αρπάνε τους παίκτες που ξεχωρίζουν από τις «μικρές» ομάδες. Οι οποίες μικρές ομάδες, για να τα λέμε όλα, κι αυτές «δουλεύουν» ερασιτεχνικά. Απλά, αφού και γι' αυτές υπάρχει χώρος στο μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, από τύχη και μόνο από τύχη, θα βρεθούν στο ρόστερ τους με κάποιον αξιόλογο ποδοσφαιριστή ο οποίος θα φανεί στη «μεγάλη» κατηγορία.

Σκηνικό και με τον προπονητή Ουζουνίδη. Δεν είναι χθεσινός. Έχει περάσει από αρκετές ομάδες και η έκρηξη του Πανιωνίου τον έκανε «στόχο». Έναν προπονητή δεν τον παίρνει η ομάδα σου αν δεν το «συζητήσει» πρώτα. Εντάξει, τα αποτελέσματα που φέρνει η ομάδα του, που πιθανόν να είναι τυχαία, να μην οφείλονται αποκλειστικά σ' αυτόν.

Επειδή, όμως, όπως είπαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο κυκλοφορουν προχειρολόγοι, ό,τι κάτσει, έπεσε το μάτι στον Ουζουνίδη, που είναι αυτός που είναι, δεν έγινε άλλος στον Πανιώνιο. Να, όμως, που λόγω της πετυχημένης πορείας του Πανιωνίου του κτύπησαν την πόρτα, μέσα σ' αυτές τις ομάδες και ο Παναθηναϊκός.

Από τον Παναθηναϊκό, βέβαια, δεν είπανε τίποτα. Ότι θέλαμε τον Ουζουνίδη. Ότι συζητάμε με τον Ουζουνίδη, που έχει φορέσει τη φανέλλα με το τριφύλλι. Τι να πούνε, ότι μας είπε «όχι»; Όταν, μάλιστα, έχουν προπονητή κάποιον Στραματσόνι. Όπως δεν είπαν στον Παναθηναϊκό αυτό που ψιθυρίζουν στους διαδρόμους και δεν μπορείς να γνωρίζεις αν πράγματι ισχύει. Ότι ο Μαρινάκης, που «ελέγχει» τον Πανιώνιο, που είναι ο ισχυρός στο χώρο, «απαγόρευσε» στον Ουζουνίδη να πάει στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κοντονής Σταύρος θέλει το Grexit