ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1989

πηγή: Intime
 

Σήμερα είναι 7 Απριλίου. Ποίου έτους; Εδώ σε θέλω. Αν πεις ότι είμαστε στο 2016 έχασες τη μοσχαρίσια μπριτζόλα κι ένα κιλό γιοματάρι και να καταλαβαίνει το μέσα σου και το πνεύμα σου τι είναι κρασί. Στην Ελλάδα, ρε, δεν περπατάει τίποτα. Όπως στο λέω. Έχουμε καταργήσει το χρόνο. Ναι, είμαστε πράγματι στο 2016, αλλά σα να είμαστε και στο 1986 και στο 1966. Όπως το λέω.

Μου 'πεσε στα χέρια μια εφημερίδα του 1989, με ημερομηνία 7 Απριλίου. Φοβερά πράγματα. Σα να είμαστε σαν και τότε. Σα να μη γίναμε κάτι άλλο, κάτι καλύτερο, έστω σε λεπτομέρειες, ρε, όχι στα χοντρά.

Φοβερά πράγματα. Φτύσαμε παραμύθι φούρναρης τη χούντα. Καταδικάσαμε τον καραμανλισμό. Μας απογοήτευσε και ο Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι υπουργοί αθλητισμού έδωσαν αγώνα και, τελικά, πιάσαμε τις κάλτσες μας.

Η επικαιρότητα πριν 27(!) χρόνια, στις 7 Απριλίου, λες και παίζεται σήμερα.

· Ο Νίκος Βεζυρτζής για λογαριασμό του μεγαλομέτοχου Γιάννη Δεδέογλου ψάχνει αγοραστή για τον ΠΑΟΚ.
· «Δεν κατεβαίνω να παίξω αν δεν πληρωθώ» απειλεί τη διοίκηση της ομάδας του, του Πανιωνίου, ο Θωμάς Μαύρος, που για να επιστρέψει στις προπονήσεις ζητάει να του δώσουν τις δύο χρωστούμενες δόσεις.
· Κατασχετήριο έφθασε στην ΑΕΚ, την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, ύψους 75.452.190 δραχμών, μαζύ με 15 δικαστικές αποφάσεις οφειλόμενων ληξιπρόθεσμων πληρωμών. Η ΕΠΟ θα κρατήσει το ποσό από τα εισιτήρια στα παιχνίδια με Απόλλωνα και Ολυμπιακό.
· Δεν κατεβαίνει την Κυριακή να παίξει ο ΟΦΗ στο ματς με την Λάρισα επειδή ορίστηκε να γίνει στην Φιλαδέλφεια.
· Για πεντέμισυ ώρες τα έψελνε στους παίκτες του Ολυμπιακού ο πρόεδρός του Αργύρης Σαλιαρέλης.
· Μπινελίκια ρίχνει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στο προπονητή της εθνικής ομάδας Αντώνη Γεωργιάδη, που κράτησε στον πάγκο τον Σαραβάκο, με συνέπεια ο παίκτης να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα δύο προσεχή ματς του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμα:

Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες