ΠΟΙΟ ΤΟ... ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

πηγή: Intime
 

Μήπως είσαι απ' αυτούς που διαβάζεις ένα κείμενο χωρίς προηγουμένως να έχεις ρίξει ένα βλέφαρο στον τίτλο του; Υπάρχουν τέτοιοι, όπως άλλος θα την πέσει σε γραφτό διότι τον τράβηξε η φωτογραφία, όχι το ίδιο κείμενο. Στο θέμα μας. Τι λέει ο τίτλος; Αναρωτιέται ποιο να 'ναι το μέλλον της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα. Εδώ είμαστε.

Κατ' αρχήν, υπάρχει εγκληματική οργάνωση; Υπάρχει. Βεβαίως και υπάρχει. Αν δεν υπήρχε κανένας Αλαφούζος, όπως και οι Μελισσανίδης, Σαββίδης, άνθρωποι σοβαροί, δεν θα έσχιζαν τα ρούχα τους για το κακό που προκαλεί στο πρωτάθλημα η εγκληματική οργάνωση.

Δεν θα πεις καραγκιόζη τον υφυπουργό αθλητισμού που από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε έχει ξεκινήσει τον πόλεμο στο παρασκήνιο για να πετύχει την κάθαρση. Για να θέλει την κάθαρση ο άφθαρτος, ο αριστερός, ο κάργα πολιτικοποιημένος Κοντονής Σταύρος, σημαίνει ότι πράγματι υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που βρωμίζει. Που δρα εγκληματικά.

Λοιπόν. Το ερώτημα είναι πόσο θα ωφελήσει το πρωτάθλημα η «επιχείρηση κάθαρση» της κυβέρνησης. Αυτό είναι το ζητούμενο. Κι αν η εγκληματική οργάνωση θα πάει σπίτι της. Αν θα διαλυθεί. Αν θα αδρανήσει σκόπιμα, για να επανέλθει το ίδιο, ίσως και δριμύτερη.

Η γνώμη μου, και την καταθέτω με κλειστά μάτια, είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Τίποτα. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.

Δεν είμαι στραβός επειδή με κλειστά μάτια σου μιλάω. Βλέπω τις φοβερές και τρομερές πολιτικές τομές που έχει κάνει η κυβέρνηση στην υγεία, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην παιδεία, στην οικονομία, στο εμπόριο, στο περιβάλλον, στην εγκληματικότητα. Στην Ελλάδα ζω και βλέπω πόσο καλύτερη έχει γίνει η ζωή μας με την κυβέρνησή μας. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν είμαι αισιόδοξος.

Επιμένω. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Γιατί; Επειδή δεν αλλάζει τίποτα με το στόμα. Με απειλές. Με καταγγελίες. Με ευχές.

Μα, είναι δυνατόν να αλλάξει κάτι, χωρίς να… αλλάξει κάτι. Δεν γίνεται ποτέ αυτό. Ούτε με θαύμα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας δέχθηκε να γίνει το κύπελλο