ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο... ΜΑΡΚΕΒΙΤΣ

 

Το όνομα «Μάρκεβιτς» παίζει στις φυλλάδες για προπονητής του ΠΑΟΚ. Τι σόι πράμα είναι ο Ουκρανός Μύρων Μπογκνάνοβιτς Μάρκεβιτς, που από το περασμένο καλοκαίρι είναι προπονητής στην Ντνίπρο της πατρίδας του; Έγινε μία τυχαία συνάντησή του σε γήπεδο με τον Ιβάν Σαββίδη κι αυτό ήταν αρκετό να αρχίσουν τα σενάρια.

Είπαμε. Ο καθένας κάνει μια δουλειά. Άλλος πουλάει τυρόπιτες και σάμαλι, άλλος φασκόμηλο και ρίγανη. Τι θες να κάνει μια εφημερίδα; Να... ψάξει πρώτα τι πράγματι συμβαίνει και μετά να ενημερώσει τον αναγνώστη; Δεν βγαίνει έτσι το μεροκάματο. Επί τόπου θα ρίξει την... πληροφορία. Υποψήφιος για ΠΑΟΚ ο Μάρκεβιτς.

Λες και ο κόσμος τον ξέρει από χθες αυτόν τον Μάρκεβιτς. Με την ευκαιρία. Το όνομα «Μάρκεβιτς» χωρίς να βγει στη δημοσιότητα είχε μπει και στο τραπέζι του Μαρινάκη, πριν σουτάρει τον Μίτσελ. Πριν ο χοντρός πάρει στον Ολυμπιακό τον Περέιρα.

Βασανισμένος άνθρωπος αυτός ο 65χρονος Μύρωνας Μάρκεβιτς. Μέχρι που είχε στήσει πάγκο στο δρόμο και πούλαγε βιβλία για να ζήσει την οικογένειά του. Στη μετακομουνιστική Ουκρανία το ποδόσφαιρο και τις ομάδες τις καπέλωσαν κανονικά και με το νόμο οι μαφιόζοι. Οι ολιγάρχες άλφα και βήτα εθνικής.

Τον είχαν απολύσει από μια ομάδα τον Μάρκεβιτς, παρ' ό,τι ο άμοιρος τα είχε πάει πολύ καλά, και για να μην το παίξει «αντιπολίτευση», για να το έχει βουλωμένο το στόμα, του έκαναν μια... επίσκεψη άγρια μεσάνυχτα στο σπίτι του. Με τις ώρες, μπροστά στην γυναίκα του και τα παιδιά του, τον ξυλοφόρτωναν.

Εκ πρώτης όψεως το προφίλ του Μάρκεβιτς ταιριάζει με το φουκαραδισμό του ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ για να κάνει την υπέρβαση; Έναν Ανατολικοευρωπαίο που ποτέ δεν δούλεψε στη Δύση; Εκτός κι αν το γεγονός ότι απέκλεισε πέρυσι τον Ολυμπιακό με την Ντνίπρο στο γιουρόπα ληγκ είναι το διαβατήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο κατάμαυρος εφιάλτης του Ιβάν Σαββίδη