ΤΟ «ΚΡΥΦΟ» ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

πηγή: Intime
 

Το πόσο προκλητικά ενεργεί η ΕΠΟ, το έδειξε περισσότερο με τον ορισμό του παρατηρητή διαιτητή. Όλοι ασχολούνται με τους επόπτες, όπως λέγαμε παληά τους δύο βοηθούς διαιτητή. Ποιον είχαν βάλει παρατηρητή στον καλύτερο σήμερα Έλληνα διαιτητή που θα σφύριζε στον τελικό; Φοβερά πράγματα. Δεν γίνονται ούτε και στην πιο ξευτυλισμένη χώρα της γης.

Είπανε, για να μην εκτεθεί διεθνώς η ελληνική διαιτησία, να μην φέρουν ξένο κοράκι στον τελικό κυπέλλου και το παιχνίδι να το σφυρίξει ο υπαξιωματικός της αστυνομίας Σιδηρόπουλος από την Ρόδο. Αξιοκρατικά ήταν η καλύτερη επιλογή. Πρώτα είναι αυτός, ο Σιδηρόπουλος και μετά οι άλλοι έξι διεθνείς μας διαιτητές.

Στο εξωτερικό, σημειώνω, ότι ο διαιτητής που καλείται να παίξει σε διεθνή αγώνα, επιλέγει ο ίδιος την τριπλέτα του. Τους δύο βοηθούς και τον αναπληρωματικό. Είναι οι μόνιμοι «συνεργάτες» του.

Επόμενο, λοιπόν, ήταν να αποφασισθεί ότι ο Σιδηρόπουλος θα έβγαινε από τη φυσούνα του ΟΑΚΑ για τον τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακός με τους δύο βοηθούς διαιτητές με τους οποίους ήταν εδώ και τρία χρόνια σ' όλα τα ματς της Ευρώπης. Όχι, αποφάσισε η ΕΠΟ. Θα ορίσουμε δύο «δικά» μας παιδιά.

Άλλο, όμως, είναι εκείνο που έκανε η ΕΠΟ και βγάζει μάτια. Όρισε παρατηρητή στον Σιδηρόπουλο έναν... ανύπαρκτο. Κάποιον που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χάρτη. Τον κύριο Σκρούτση Δημήτριο από την Κόρινθο. Ποιος είναι αυτός; Δεν έχει υπάρξει διεθνής διαιτητής! Δεν έχει παίξει σε αγώνα Α' εθνικής!! Ούτε και στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής έχει σφυρίξει!!!

Η διαφορά Σιδηρόπουλου και του παρατηρητή του είναι όση ανάμεσα σε στρατηγό και δεκανέα. Η ΕΠΟ το διέπραξε κι είχε τους... λόγους της. Να κρίνει τον ρέφερυ του τελικού που έχει πλάκα τα διαιτητικά παράσημα, ο Σκρούτσης με… δύο σαρδέλες στο μπράτσο.

Στον πίνακα των παρατηρητών υπάρχουν γίγαντες της ελληνικής διαιτησίας. Όχι! Δεν κάνει κανένας απ' αυτούς. Εγγγύηση είναι ο δεκανέας.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτη φορά αριστερά στα σημαιάκια του τελικού