Ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ

 

Φτωχή η δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Η καρδιά πρόδωσε τον Στέφανο Δεμίρη και ο θάνατος τούτου του πολύ ξεχωριστού ποδοσφαιριστή στα καλά χρόνια του Άρεως ''πρόδωσε'' τα μήντια. Τη γύμνια τους κατέδειξε. Δεν είχαν να πουν τίποτα για έναν πολύ μπροστά από την εποχή του ποδοσφαιριστή, η περίπτωση του οποίου θα απασχολούσε σίγουρα τους ιστορικούς και μελετητές, αν υπήρχαν τέτοιοι στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Πέθανε ο Στέφανος Δεμίρης και το ένα μέσο αντέγραφε το άλλο. Ό,τι διαβάζεις στο ένα, ίδια παπαγαλία είχε στο ρεπορτάζ του και το άλλο. Αν δεν έχεις να πεις κάτι δικό σου, μη λες τίποτα. Στο φινάλε δεν είσαι υποχρεωμένος να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο γεγονός, το θάνατο απόμαχου μπαλαδώρου, ούτε θα φορολογηθείς και γι' αυτό από το κράτος, αν δεν αναφέρεις κατιτίς σχετικά.

Ποιοτικός ποδοσφαιριστής ο Δεμίρης. Όχι απλά μάστορας με τη μπάλα, τεχνίτης με τα όλα του. Στο γήπεδο έβγαζε εμπνεύσεις, έπαιζε με φαντασία, ήταν ο ορισμός του δημιουργικού ποδοσφαιριστή. Κυνηγός με επιτελικές ιδιότητες.

Λένε ότι ήταν σέντερ-φορ επειδή ήταν και γκολτζής. Στην πραγματικότητα ήταν ο κρυφός κυνηγός, που δεν λειτουργούσε μόνον ως εκτελεστής αλλά κι άνοιγε χώρους να κάνει το γκολ ο Αλεξιάδης, ο Κεραμιδάς, ο Συρόπουλος, ο Κωνσταντινίδης.

Αυτό που βλέπουμε στην καλύτερη ομάδα του κόσμου την τελευταία 10ετία, την Μπαρτσελώνα. Ναι, ο Δεμίρης είχε θέση σήμερα στην επίθεση της Μπάρτσα. Το υπογράφω αυτό, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι είναι απαγορευτικό να συγκρίνει κάποιος ομάδες και ιδιαίτερα ποδοσφαιριστές διαφορετικών δεκαετιών. Θέλω να πω ότι η κουλτούρα και η ποδοσφαιρική σκέψη του μακαρίτη ταιριάζουν στο πνεύμα και την πρακτική της καταλανικής ομάδας.

Εραστής του παραγωγικού ποδοσφαίρου ο προικισμένος Στέφανος Δεμίρης, μίγμα Δομάζου και Παπαϊωάννου, με μια μπαλιά, με μια κίνηση, έδινε ρυθμό και κατεύθυνση στο παιχνίδι, αιφνιδίαζε τον αντίπαλο και παρέσυρε τους συμπαίκτες του. Πέθανε σα σήμερα 6 Μαίου, το 2016.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πατέρας είχε δώσει το λόγο του στον Αρη