Ο ΕΣΙΕΝ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

πηγή: Intime
 

Ακόμα δεν τελείωσε η σαιζόν στη μπάλα και ο γύφτος βαράει το ντέφι του να χορεύει η αρκούδα. Μεταγραφές. Αυτό θέλει το φιλοθεάμον κοινό, ουδεμία σχέση με τους περίεργους που παίρνουν μάτι την αρκουδιάρα χορεύτρια. Τι να κάνει ο φουκαράς ο γύφτος για να βγάλει τα τσιγάρα του και να ταϊσει τα ξυπόλυτα παιδιά του. Αυτό ξέρει, τις ημέρες του πανηγυριού να βαράει το ντέφι.

Πριν από ένα χρόνο ήρθε στον Παναθηναϊκό ο υψηλής κλάσεως Μάικλ Εσιέν. Της πουτάνας το μαγκάλι. Ο χαμός. Μα, είναι και κάποιας ηλικίας ο παίκτης. «Μη μας τη σπας!». Μα, είναι πολυταλαιπωρημένος από τραυματισμούς. «Είσαι εκνευριστικός!»

Σκέτη νούλα αποδείχθηκε ο Εσιέν. Κανένα πρόβλημα γι' αυτούς που ψοφάνε, που έχουν ανάγκη να «φτιαχτούνε» με μεγάλο όνομα στην ομάδα τους. Και για τον νέο... Εσιέν, έναν άλλον παικταρά, ας είναι τελειωμένος κι αυτός, θα τρέξουν αύριο πάλι να τον υποδεχθούν στο αεροδρόμιο με συνθήματα κατά του... Ολυμπιακού.

Αλά Σύριζα η δουλειά. Οι βουλευτές του ψηφίζουνε το ξεπούλημα της Ελλάδος και βρίζουν την...ΝΔ. Όχι γι αυτά που έκανε η ΝΔ, αλλά γι αυτά που ΘΑ ψήφιζε εάν ήταν κυβέρνηση. Ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, που λένε οι κουλτουριάρηδες.

Ο Αλαφούζος ως άλλος Τσίπρας όταν συμφώνησε με το σαπάκι τον Εσιέν πούλησε ελπίδες και κάργα ενθουσιασμό, ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα από τον μισητό Ολυμπιακό. Σήμερα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού λέει «Την πατήσαμε με τον Εσιέν, προσπαθούμε να τον ξεφορτωθούμε, διότι μας κόστισε πολλά».

Κι όμως! Αλαφούζος και Εσιέν έδωσαν στον κόσμο αυτό που περίμενε. Την ελπίδα. Το όραμα. Όπως ακριβώς ο Τσίπρας. Ό,τι ήθελε ο λαός. Δεν είχε υποσχεθεί ο Αλέξης μας «Θα σας ξεπατώσω στους φόρους». Ούτε «Θα υπογράψω νέο μνημόνιο, πιο σκληρό από τα προηγούμενα».

Ο κόσμος δεν ήθελε να ακούσει τέτοια πράγματα από τον Αλαφούζο, από τον Τσίπρα. Μεγάλη η βαθμολογική διαφορά του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακού, όμως ο Αλαφούζος είναι σαφής. Σαφέστατος. «Στο νέο πρωτάθλημα θα έχουμε ομαδάρα». Και χωρίς τον Εσιέν, χωρίς Βαρουφάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Τον Μαρινάκη έβαλε στη θέση του ο Παπάς