ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΚΑΡΤΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΡΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ;

πηγή: Intime
 

Την αμαρτία που κουβαλάω εδώ και χρόνια δεν την κρύβω. Από τότε που μπήκα στη δουλειά θεωρούσα ανόητο να πανηγυρίζει κάποιος για μια μεταγραφή. Ποδόσφαιρο είναι, θα πεις, οπαδός είναι, έχει κάθε... δικαίωμα να συμπεριφέρεται ερήμην της λογικής.

Όχι, κύριε. Δεν είναι δικαιολογία ο οπαδισμός, η ηλιθιότητα στη δράση, στην αντίδραση. Σε παρακαλώ. Η ομαδάρα σου κάνει δέκα μεταγραφές και οι μισές είναι άχρηστες. Και δεν βάζεις μυαλό! Το ρίχνεις στο τρελό πανηγύρι κάθε φορά που έρχεται νέος ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Αισθάνεσαι μια... ικανοποίηση, παίρνεις μία ακόμα ελπίδα. Για κάτι... άγνωστο. Μόνον εγγυήσεις δεν έχεις ότι θα βγει η μεταγραφή.

Κάποιος παικταράς, αφού τον πήραμε στην ομάδα μας είναι παικταράς, με το όνομα Δημήτρης Τσιγκρίνσκι, με τη συμφωνία του με την ΑΕΚ είπε τη μεγάλη κουβέντα: «Είμαι ο τέταρτος παίκτης που έπαιξε στην Μπαρτσελώνα και θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ». Αυτό του είπαν να πει, αυτό είπε.

Κανονικά, και μόνον που ανέφερε τη λέξη «Μπαρτσελώνα» ο Ουκρανός σέντερμπακ θα έπρεπε να βαρέσει πένθος στους σκεπτόμενους αεκτζήδες. Ναι, υπάρχουν και σκεπτόμενοι οπαδοί, σ' όλες τις ομάδες.

Μόνον «τίτλος» δεν είναι για έναν παίκτη επειδή αγωνίστηκε στην Μπαρτσελώνα. Στην κάθε ευρωπαϊκή ομάδα που στη συνέχεια η αποτυχία του σε πρώτο επίπεδο τον έφερε στα ρηχά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Φιάσκο για την ΑΕΚ ο Σέρβος Ντράγκαν Τσίριτς, από τη Μπαρτσελώνα. Θλιβερή περίπτωση όπως ο Μπερμπάτωφ. Άλλη πατάτα ο Ισλανδός Γκούντγιονσεν, στην ΑΕΚ, επίσης με θητεία στη Μπαρτσελώνα. Και ο ίδιος ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι αποδείχθηκε λίγος, ελάχιστος, και γι' αυτό τον ξέρασε στα γρήγορα η Μπαρτσελώνα.

Ο μόνος ποδοσφαιριστής που δικαιολόγησε το όνομά του και την αξία του στην Ελλάδα, στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στην Ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ο Ριβάλντο που έπαιξε στην Μπαρτσελώνα και τον πήρε η ΑΕΚ, όχι γιατί έπαιξε στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά γιατί είχε δείξει ήθος και προσφορά στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμα:

Γελάνε οι τζιχαντιστές με Ρώσους και Αγγλους χούλιγκαν