ΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ

 

Ούτε καν τολμάω να αναφέρω αυτά που φέρεται να έχουν βγει από το στόμα του αειθαλούς Σάββα Θεοδωρίδη σε βάρος του επίσης υπέργηρου εκδότη της εφημερίδος «ΦΩΣ» Θόδωρου Νικολαίδη. Λέω για τις κασέτες με τις συνομιλίες που τσάκωσε ο υπερκοριός της ΕΥΠ. Μέσα στα τηλέφωνα που είχαν μπει στο «πρόγραμμα» ήταν κι αυτό του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κατ' αρχήν αξίζει να σταθούμε στις ηλικίες. Ο μεν Σάββας Θεοδωρίδης έχει καβατζάρει τα 81 χρόνια και τέσσερις μήνες πια περπατά στα 82. Ο δε Θόδωρος Νικολαίδης, είναι ακριβώς δέκα χρόνια μεγαλύτερος, γεννήθηκε το 1925.

Παρακάτω. Σε απόσταση λιγώτερο από ένα τσιγάρο βρίσκονται τα σπίτια Σάββα και Θόδωρου στη Μύκονο. Είναι δε αμέτρητες οι φορές στο παρελθόν που οι δυο τους έχουν πιει τα ούζα τους και έχουν απολαύσει τις ψαρούκλες τους, κατά προτίμηση τσιπούρες αλανιάρες.

Ένα δεν ξέρεις. Ποιος είναι περισσότερο ολυμπιακάρα. Ο κύριος Θόδωρος ή, ο μίστερ Σάββας. Τον λέω μίστερ, αν και ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στον γιο του, Θόδωρο, έναν αληθινό τζέντλεμαν. Ο αριστοκράτης στους τρόπους. Ποτέ δεν θα μιλούσε όπως φέρεται να μιλάει στις κασέτες ο πατέρας του.

Απίστευτο. Να καταφέρεται, έστω και σε «ιδιωτική» συνομιλία ο Σάββας σε βάρος του κυρίου Θόδωρου. Σε εισαγωγικά ''ιδιωτική'' κουβέντα, διότι γίνεται με δημοσιογράφο. Και γιατί, παρακαλώ, ο... θυμός του Θεοδωρίδη; Επειδή, δήθεν, το «Φως» είχε καλά λόγια για τον Κόκκαλη, τον πρώην.

Τι σχέση έχει ο Σάββας με τον Κόκκαλη; Την πιο κολλητή! Σε δεύτερο γάμο ο Σωκράτης Κόκκαλης παντρεύτηκε την Ελένη, την οποία είχε παντρευτεί σε δεύτερο γάμο επίσης ο Θεοδωρίδης. Και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, γιος του Σάββα και της Ελένης, μεγάλωσε με την οικογένεια Κόκκαλη. Είναι ο σύντροφος της κυρίας Δούκισσας Νομικού.

Τι βγαίνει από την κασέτα της ΕΥΠ; Ότι την...σπάει στον Μαρινάκη η εφημερίδα του Ολυμπιακού να γράφει υπέρ του Κόκκαλη. Και ο κύριος Νικολαίδης, που δεν είχε καλή κουβέντα για τον Κόκκαλη, όσο αυτός ήταν πρόεδρος, για να... μειώσει τον Μαρινάκη «ανεβάζει» τον πρώην μεγαλομέτοχο. Γι' αυτό, με... άγριες διαθέσεις απειλεί να δώσει ένα μάθημα ο 81χρονος Σάββας στον 91 Θόδωρο. Ούτε στις ταινίες με Θανάση Βέγγο και Στάθη Ψάλτη.

Διαβάστε ακόμα:

Ιβάν Σαββίδης, ο ...εύκολος αντίπαλος