Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΙΕ ΠΑΓΕΤ

 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν τον ήξεραν μέχρι χθες αυτόν τον μαυρούκο Δημητράκη, που σήμερα είναι ο Νο1 ποδοσφαιριστής της Γαλλίας. Χάρη σ' αυτόν, τον καταγόμενο από γαλλική αποικία, κάπου στη Μαδαγασκάρη, εκεί που συναντάς κάποιες ονειρώδεις και μεγαλοπρεπείς τίγρεις. Παίζει στην Ουέστ Χαμ ο Ντιμιτρί, αυτός ο Παγέτ, που σκόραρε και με Ρουμανία και με Αλβανία.

Κι όμως! Δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις «αποκάλυψη». Ναι, πολλοί δεν τον είχαν... ακούσει μέχρι που ξεκίνησε το Ευρω, αλλά δεν λες...αποκάλυψη έναν 29χρονο. Ούτε ισχύει να πεις πως στο παλληκάρι δεν είχε δοθεί η καλή ευκαιρία να φανεί.

Όχι, κύριε. Ευκαιρίες είχε μπόλικες. Απλά, στο Ευρώ του βγήκαν πράγματα που και ο ίδιος δεν γνώριζε ότι «τα είχε». Ότι ήταν δικά του! Πώς;

Δεν συζητάμε ποτέ με τον αποδυτηριάκια για ποδόσφαιρο, αν δεν έχουμε κατανοήσει τον πλούτο που μας προσφέρει το εν λόγω παιχνίδι. Τα διδάγματα ζωής που το ποδόσφαιρο σου χαρίζει.

Προσπαθείς! Αυτό είναι το μυστικό. Και προσπαθείς, μάλιστα συνεχώς, όχι επιλεκτικά, όχι κατά περίσταση, ούτε από αγγαρεία, επειδή είσαι υποχρεωμένος. Τέτοιες προσπάθειες πάνε στο βρόντο. Δεν σε κάνουν καλύτερο. Προσπαθείς γιατί γουστάρεις αυτό με το οποίο ασχολείσαι.

Ο Παγέτ, λοιπόν, δέκα χρόνια ήταν στην... επιμονή! Στη συνεχή, στην αδιάκοπη προσπάθεια. Ήταν επόμενο, κάποια στιγμή να του «φέξει», να βγουν στο χορτάρι οι αρετές του, τα προσόντα του.

Διαβάστε ακόμα:

Ευρώ Γαλλίας, όπως διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης