ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ Η ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ

 

Είναι και η καλή ώρα, δέκα βράδυ. Και καλή ημέρα, Σάββατο. Θα 'ναι και καλό το ματς; Δεν ξέρεις. Το μεγάλο ματς, ίσως το πιο ενδιαφέρον του τουρνουά, άσχετο ότι δεν είναι τελικός, ούτε ημιτελικός. Γερμανία-Ιταλία. Και γαμώ.

Να σου πω κάτι. Ακόμα και σήμερα, περισσότερο από επτά δεκαετίες από τον πόλεμο, μάλιστα τον χαμένο πόλεμο για την Γερμανία, πολλοί θαρρούν ότι συνεχίζει να συμπεριφέρεται και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο ως «κυρίαρχο έθνος». Είναι οι Γερμανοί, σου λένε. Δεν είναι Αυστριακοί και Πολωνοί.

Πράγματι, για αιώνες οι Γερμανοί, όπως άλλωστε και οι Άγγλοι, είχαν συμπεριφορά «αφεντικό της οικουμένης». Αυτοκρατορία ήταν και οι Ισπανοί, όπως και οι Πορτογάλοι, αποκοιοκράτες ήταν και οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, όμως ποτέ ο κόσμος δεν τους είδε σα... Γερμανούς. Τον λαό που είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου, μια εθνική υπνοπαιδεία ότι είναι.. ανώτερη φυλή.

Σήμερα η Γερμανία είναι μακράν η Νο1 οικονομική και πολιτική δύναμη της Ευρώπης. Ε, το ιστορικό παρελθόν τους και το εξουσιαστικό τους σήμερα δεν φαίνονται πλέον στον τρόπο παιχνιδιού τους. Κάποτε οι Γερμανοί έπαιζαν σα να βγήκαν στο γήπεδο τα μηχανάκια που κουρεύουν το γκαζόν. Και γούσταραν πολύ να σουτάρουν.

Έβλεπες την Γερμανία να μην κυκλοφορεί τη μπάλα, έτσι για να την... κυκλοφορία, όπως οι λατινοαμερικάνοι. Η «αξιοπρέπειά» τους δεν τους επιτρέπει να ψάχνουν...ψυχολογικά τον αντίπαλο, αλλά με δύναμη και απλή... τακτική να κυνηγάνε το αποτέλεσμα. Από το πρώτο λεπτό, λες και χάνουν,το ματς είναι στα τελευταία λεπτά και θέλουν να ισοφαρίσουν.

Σήμερα ο Γερμανός δεν βγάζει αλαζονεία. Δεν είναι μαλάκας να υποτιμήσει τον αντίπαλο, ας τον θεωρούσαν υποδεέστερο οι παπούδες του. Μήπως τους δούμε σήμερα αγχωμένους απέναντι στους φρατέλι, που τους είχαν πιάσει αρκετές φορές τον κώλο. Μήπως φοβούνται οι Γερμανοί μην την αρπάξουν πάλι από τους Ιταλούς.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μέσι έβγαλε στη σέντρα όλους τους πίτουρες