ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΥΜΑΡ ΝΑ ΞΕΝΥΧΤΑΕΙ, ΝΑ ΞΕΝΟΠΗΔΑΕΙ

 

Δεν προσέχει στην εξωγηπεδική του ζωή ο Βραζιλιάνος της Μπαρτσελώνα Νεϋμάρ, ένας κορυφαίος των κορυφαίων ποδοσφαιριστής και του βάζουν πόστα ένας-δύο δημοσιογράφοι. Απαράδεκτο. Τι σ' ενδιαφέρει εσένα, κύριε δημοσιογράφε, αν ο παικταράς πίνει, μπεκροπίνει στα μπαρ. Αν ξενυχτάει. Αν ξενοπηδάει. Αν, δηλαδή, κάνει σεξ εκτός έδρας, εκτός οικίας του, όχι μόνο με την επίσημη αγαπημένη του, την σύντροφό του.

Τι είναι, ρε, ο ποδοσφαιριστής, ο καλλιτέχνης, ο κάθε επαγγελματίας showman. Όχι, βέβαια, ιερέας και πολιτικός, ο οποίος έχει υποχρέωση τόσο για το λειτούργημά του, όσο και έναντι του κόσμου, να διάγει ενάρετη ζωή. Ο ποδοσφαιριστής είναι υπόλογος μονάχα απέναντι στον εαυτό του.

Κακό στον εαυτό του κάνει ο παίκτης αν είναι λάτρης και δούλος των καταχρήσεων. Προσωπική του υπόθεση. Ζημιώνει και την ομάδα του, θα μου πεις. Σύμφωνοι. Συμπεριφέρεται αντιεπαγγελματικά σε βάρος των συμπαικτών του. Σύμφωνοι. Αν, λοιπόν, ο παίκτης το πάει στο απίθανο, δηλαδή να παντρέψει τον ρεμαλισμό του με τον επαγγελματισμό, τότε τον κάνουν πέρα. Δεν έχει θέση στην ομάδα. Και η ΠΑΕ στρέφεται δικαστικά εναντίον του ποδοσφαιριστή, διότι τα συμβόλαια προβλέπουν με σαφήνεια πως οφείλει να συμπεριφέρεται ένας επαγγελματίας, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στην προσωπική του ζωή.

Ο δημοσιογράφος τι ρόλο παίζει; Με το παραμύθι ότι... εκπροσωπεί την κοινή γνώμη το παίζει μπάτσος και εισαγγελέας στον κάθε Νεϋμάρ όταν ξεπερνάει τα όρια. Κακώς.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης αγοράζει παίκτες, όχι για τον Ολυμπιακό