ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΡΕ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ;

πηγή: Intime
 

Περίφημα. Να το βλέπεις και να το χαίρεσαι. Στην ενδεκάδα του πρωταθλητή Ολυμπιακού, που έπαιξε στην Πορτογαλία απέναντι σε κάποια Αρούκα, δεν υπήρχε Έλληνας. Ούτε ένας. Όλοι ξένοι. Ελληνική υπηκοότητα έχει ο Καπίνο, αλλά είναι αλβανικής καταγωγής. Αλβανόπαιδο.

Τι σημαίνει αυτό το γεγονός. Μια ελληνική ομάδα, μια εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, με προϊστορία ελληνική, να βγαίνει στο γήπεδο χωρίς Έλληνα ποδοσφαιριστή. Να ήταν μονάχα ο Ολυμπιακός της παγκοσμιοποίησης;

Στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με Μπρόντμπι υπήρχε ένας Έλληνας. Ο Κουτρουμπής.

Ξαναρωτάω. Τι σημαίνει αυτό; Όταν ομάδες που κατά σύστημα τροφοδοτούν την εθνική ομάδα, στηρίζονται σε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Κατά 80-90%.

Βεβαίως η ΠΑΕ, η κάθε ΠΑΕ δεν έχει υποχρέωση στην εθνική ομάδα. Δεν είναι υποχρεωμένη να έχει στο ρόστερ της ένα άλφα ποσοστό ντόπιων ποδοσφαιριστών. Δεν κατάλαβα! Για να ενεργεί έτσι κι αλλοιώς μια εταιρεία χρειάζεται και τις σχετικές απαγορεύσεις της νομοθεσίας;

Είναι προς το συμφέρον κάθε ΠΑΕ η εθνική μας να μη διασύρεται από τα Νησιά Φερόε. Γιατί αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εμπορικότητα του προϊόντος, του ποδοσφαίρου, το οποίο υποτίθεται πουλάει η ΠΑΕ.

Με Δυναμό Τυφλίδας, ο ΠΑΟΚ είχε 4 Έλληνες στην ενδεκάδα του. Γλύκο, Τζαβέλλα, Χαρίση, Αθανασιάδη. Έτυχε. Δεν είναι... άλλης συντεχνιακής νοοτροπίας ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ και η επένδυση του 3-0