ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΛΑ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

A hundred million dollars. Αυτό είναι το νούμερο στο νέο συμβόλαιο του Ιωάννη Αντετοκούμπο. Εκατό εκατομμύρια δολάρια. Ποσό που ζαλίζει. Λεφτά που δεν τα έχει πάρει κανένας άλλος Έλληνας. Αθλητής, ηθοποιός, τραγουδιστής. Πακέτα πεντακάθαρα, όχι από μίζες. Πολιτικός, υπουργός της κομπίνας και της διαπλοκής τόσα χρήματα δεν τα βλέπει ούτε στα καλύτερά του όνειρα. Α hundred million dollars για πάρτη του 22χρονου Έλληνα που γεννήθηκε στη χώρα μας από Νιγηριανούς γονείς.

Πέντε γιους έκαναν οι Νιγηριανοί βιοπαλαιστές, όλοι ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό, όμως ο μεσαίος, ο Γιάννης, έσπασε το κονταίρ. Ούτε ο Μέσι της Μπαρτσελώνα και ο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης κάνουν ταμείο μια κατοσταρού σε 4 χρόνια, όπως ο μπασκετμπωλίστας των Μιλγουώκι Μπακς. Κάθε χρόνο από μια εικοσιπενταρού.

Γύρω στα 16 εκ. ευρω το χρόνο, σύμφωνα με το συμβόλαιό τους, καθάριζαν μέχρι πριν ένα χρόνο Ρονάλντο και Μέσι, οι οποίοι βέβαια λόγω των εσόδων τους από χορηγούς και ρεκλάμες κέρδιζαν περισσότερα από τον Αντετοκούνμπο. Τον τελευταίο χρόνο αμφότεροι οι παικταράδες πήραν από τις ομάδες τους 50 εκ. δολάρια το χρόνο. 

Ένα φτωχαδάκι από τα Σεπόλια έγινε το πρωτοσέλιδο θέμα στο NBA, το επαγγελματικό αμερικανικό μπάσκετ. Κι εδώ προκύπτουν τα δύσκολα. Τα πολύ δύσκολα. Τι θα τα κάνει τα λεφτά, τόσα λεφτά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Πρόβλημα. ΤΟ πρόβλημα.

Όπως ήταν εντελώς απροετοίμαστο το παλληκάρι να περπατήσει σε τόσο υψηλά και λαμπερά σκαλοπάτια ως επαγγελματίας αθλητής, το ίδιο «παρθένος» είναι στη διαχείριση των προσωπικών του κερδών, μετά από τρία χρόνια στις ΗΠΑ. Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα έσοδά του την προσεχή τετραετία.

Μέχρι προχθές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πουλούσε ρολόγια στους δρόμους της Αθήνας. Με ποια, λοιπόν, προσόντα και ποια γνώση να γνωρίζει πως να κουμαντάρει τα εκατομμύρια που σήμερα κερδίζει από το μπάσκετ. Δεν μιλάμε για ασίστ και ρημπάουντ, τάπες και κλεψίματα.

Άλλη δουλειά είναι να κρατήσει κάποιος την αξία της περιουσίας του, αλλά και να την αυγατίσει. Η ζωή βάζει δύσκολα στο αστέρι του ΝΒΑ, τον Αντετοκούνμπο. Τι να κάνει τα ντόλαρς που του χαρίζει το μπάσκετ.

Διαβάστε ακόμα:

Σε τι φταίει ο Δέλλας