Ο ΤΟΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

Αν μιλάμε σοβαρά αυτή η ιστορία της «εγκληματικής οργάνωσης» στο πρωτάθλημα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση των θεσμών, των νόμων, των κομμάτων, των ΜΜΕ και όλων των καφενείων της χώρας. Μόνο στην πατρίδα του Τοτού και της Μικρής Λουλούς είναι δυνατόν να γίνεται τόσος ντόρος, long play, μήνες ολόκληρους, χρόνια ολόκληρα, για να μην ξεχνάμε και την «παράγκα», και να μην καταλήγει ένας, έστω ένας στη φυλακή. Έτσι για να ξεκάρφωμα, ρε. Ότι στην Ελλάδα δεν είμαστε τόσο ρεζίληδες. Τόσο της πλάκας.

Αρχηγός, λέει, της εγκληματικής οργάνωσης είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Ευάγγελος Μαρινάκης. Δεν είμαστε καλά. Ο ανακριτής, λέει, απαγόρευσε στον εφοπλιστή να ενασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε καθόλου καλά. Ο εισαγγελέας, λέει, προτείνει την παραπομπή σε δίκη του μεγαλομετόχου του πρωταθλητή και την προφυλάκισή του. Τέρμα και τελείωσε, εδώ παίζεται επιθεώρηση. Κανονική, με το ένα σκετς καπάκι μετά το άλλο.

Εγώ ξέρω τι βλέπουν τα ματάκια μου. Ο Μαρινάκης πήρε το δήμο Πειραιά. Έχει ειδικού τύπου σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη. Γίνεται νέος καναλάρχης. Ετοιμάζεται για ένα ακόμα πιο δυνατό ντου.

Από την άλλη, η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης σέρνεται. Για κάποιο λόγο, όχι τυχαία. Κάποιον, κάποιους εξυπηρετεί αυτό το στόρυ. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Γιατί δεν το τελειώνουν; Ποιον φοβούνται, αν φοβούνται κάποιον, κάποιους. Γιατί το συντηρούν, προς όφελος ποίου, ποιών.

Στην προηγούμενη φάση, με την παράγκα, έπεσε κανονικός εκβιασμός μεγαλοεπιχειραματία, άσχετα αν εκείνος είχε, δεν είχε εμπλοκή. Πάντως, δούλεψε ο εκβιασμός από παρακρατικούς, παρακυβερνητικούς και τελικά έπνιξαν το έργο, το έστειλαν στα αζήτητα.

Σήμερα πως παίζει το κόλπο; Προς το παρόν η υπόθεση εγκληματική οργάνωση προχωράει στο βλέπουμε και κάνουμε. Μάλλον η σακούλα ελέγχεται.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί, ρε, φταίει ο Μπέντο;