ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΗ...ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΛΗ

πηγή: Intime
 

Είχε μπόλικες ευκαιρίες να κάνει το γκολ ο Ολυμπιακός κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Έλα, όμως, που δεν σκόραρε ούτε μια φορά. Συμβαίνει. Γιατί, όμως;

Το πιθανότερο και στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός να φθάσει πολύ κοντά στο γκολ. Κι όχι μονάχα μια και δυο φορές. Και να τελειώσει, όμως, το ματς χωρίς να σκοράρει. Ή να βάλει γκολ αλλά να χάσει. Συμβαίνει. Γιατί, όμως;

Παίζει το παραμύθι της ατυχίας. Έχει μια βάση. Όσο υπάρχει η τύχη, άλλο τόσο υπάρχει και η ατυχία. Δεν είναι, όμως, μονάχα η καντεμιά η αιτία που οι ποδοσφαιριστές κάποιες φορές χάνουν τα άχαστα.

Η πίεση θολώνει το μυαλό του ποδοσφαιριστή. Η πίεση της εξέδρας. Το άγχος του αποτελέσματος. Η ταραγμένη ψυχολογία επηρεάζει αποφασιστικά τον ποδοσφαιριστή. Πολύ περισσότερο όταν δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, στον συμπαίκτη του, στον προπονητή του.

Βλέπουν την αντίπαλη εστία μπροστά τους όχι ως μια φαρδειά πύλη που άνετα περνάει ένα τανκ, αλλά όσο μέγεθος έχει ένα σπιρτόκουτο. Αν μιλήσεις με ποδοσφαιριστή που έχει βιώσει στο πετσί του την αγωνιστική κρίση της ομάδας του θα στο παραδεχθεί. Σουτάρει και νομίζει ότι πρέπει να σημαδέψει σε μια... χαραμάδα της πόρτας, όχι σε ανοικτή πόρτα.

Διαβάστε ακόμα:

Νέος Αλαφούζος, ο Μαρινάκης!