ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Ο ΣΚΙΜΠΕ;

 

Θετική ακούγεται η πρωτοβουλία του προπονητή της εθνικής ομάδας να έχει επαφές ουσίας με τους συναδέλφους προπονητές των ομάδων πρωταθλήματος. Πόσο, όμως, να αποδώσει μια τέτοια επικοινωνία προπονητική, ακόμα κι αν οι συνάδελφοι των ΠΑΕ έχουν τις καλύτερες προθέσεις προς όφελος της εθνικής ομάδας.

Κατ' αρχήν, να ληφθεί υπ' όψιν ότι ο Σκίμπε έχει αντιληφθεί ότι εργάζεται σ' ένα καφενείο. Σε μια χώρα της πλάκας. Σ' ένα περιβάλλον ποδοσφαιρικό που δεν υπάρχει ταυτότητα. Που το αντικείμενο ποδόσφαιρο είναι στον αέρα. Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει. Επειδή δεν υπάρχει σχολή. Επειδή τίποτα δεν λειτουργεί με βάση κάποια συγκεκριμένα δεδομένα.

Λάθος! Λες μαλακίες, σύντροφε αποδυτηριάκια. Στην Ελλάδα υπάρχει η σχολή του Καραγκιόζη. Η αγωνία του απατεώνα πως θα τη βγάλει σήμερα. Δεν γαμιέται το αύριο!

Τεμπελόσκυλο ο Καραγκιόζης. Και ψευταράς. Δεν θέλει να δουλεύει, παρά μόνον να δουλεύει τους άλλους. Γι' αυτό οι ξένοι δεν μπορούν να μας κάνουν ζάφτι.

Τα βλέπεις και στο ποδόσφαιρο. Όλοι σχεδόν στο κυνήγι πως θα επιβιώσουν. Όχι να δημιουργήσουν, να παράξουν, να προσφέρουν. Χωρίς κώδικα. Όπως έρθουν και όπως κάτσουν τα πράγματα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος γλύτωσε τις μάπες από τον Αλέφαντο;