ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΒΡΟΣ Ο ΝΕΟΣ «ΚΟΝΤΟΝΗΣ»

 

Κάποιος Βασιλειάδης Γιώργος, γεννηθείς στον ηρωϊκό και λαϊκό Πειραιά, είναι ο νέος υφυπουργός αθλητισμού. Γελάμε. Κατσαρά. Η πρώτη του κουβέντα ήταν ότι θα κοπανήσει την ''Παράγκα'' του ποδοσφαίρου. Ώπα, ώρε σύντροφε. Σιγά τα μακαρόνια.

Τον κοζάρω ότι δεν μπορεί να σπάσει ούτε βρασμένο μακαρόνι και θα τα βάλει με τη συμμορία του ποδοσφαίρου; Με τι προσόντα. Τα ίδια συριζαίικα προσόντα του προηγούμενου, του Κοντονή, που επί 21 μήνες όλο και βάθαινε την τρύπα που άνοιγε στο νερό.

Τον ρώτησαν τον φρέσκο υφυπουργό σύντροφο Βασιλειάδη Γιώργο, τι ομάδα είναι και απάντησε ολότελα παλαιοκομματικά, όχι αριστερά, όχι επαναστατικά. «Από σήμερα είμαι εθνική Ελλάδος!».

Βραβείο μαλακίας αξίζει αυτή η απάντηση. Πρώτον. Ντρέπεται να πει ότι είναι Ολυμπιακός; Δεν μ’ ενδιαφέρει αν είναι οπαδός του Παναθηναϊκού ή του Εθνικού Πειραιώς. Της ΑΕΚ ή του Πανιωνίου.

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι είναι γάβρος. Γιατί το κρύβει; Αν αύριο πολιτικά τοποθετηθεί, ενεργήσει κατά του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού φοβάται ότι θα θεωρηθεί πως αποφάσισε λόγω ...ποδοσφαιρικών φρονημάτων;

Δεν το κατάλαβα. Έστω ότι ο νέος υφυπουργός είναι αεκτζής. Και χρειάζεται να στραφεί κατά του Μελισσανίδη, διότι το αφεντικά της ΑΕΚ έκανε μια πουστιά. Θα αποφύγει να εκτελέσει το καθήκον του αυτός ο Βασιλειάδης, επειδή είναι ...αεκτζής; Όχι, βέβαια. Τότε, γιατί δίστασε να μας πει ποιάς ομάδας είναι οπαδός;

Δεν κατάλαβα. Μόνον οι οπαδοί της ...εθνικής ομάδας έχουν την πολυτέλεια να είναι αντικειμενικοί; Όλοι οι γάβροι, όλοι οι βάζελοι είναι εξ ορισμού ανίκανοι να εκφράσουν το σωστό, το υγιές. Έτσι υπονοεί ο εν λόγω Βασιλειάδης.