ΣΥΣΚΕΨΗ-ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ... ΣΠΙΤΙ ΜΠΙΚΑ

 

Χρειάστηκε να βάλουν φωτιά στο εξοχικό διαμερισματάκι, στο μέγεθος μίνι γκαρσονιέρας, τον νέου αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, για να αντιληφθεί ο καθένας ότι είμαστε πλέον Κολομβία. Και ότι η κυβέρνηση της κάθαρσης και του πολέμου στη διαφθορά κοντά στα δύο χρόνια είναι αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος.

Δεν θα γινόταν η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ίδιον τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αν δεν είχε προηγηθεί ο εμπρησμός στο σπιτάκι της Χαλκιδικής. Ασόβαρα πράγματα. Καφενειακά.

Όλα τα ανοικτά προβλήματα τα αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ο πρωθυπουργός. Γιατί όχι κι αυτό της εγκληματικής οργάνωσης που δεν θέλει με τίποτα να χάσει το επάνω χέρι στο πρωτάθλημα.

Κοντονής παρών στη σύσκεψη με την ιδιότητα του υπουργού δικαιοσύνης. Και Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης. Και Τόσκας, υπουργός δημόσιας τάξης. Που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα και της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τι να πουν και τι να αποφασίσουν στο πόδι οι... αρμόδιοι. Στο πολύ πρόχειρο. Μόνο για να βγάλουν καμία αιχμηρή ανακοίνωση με την οποία θα ...χεστούν επάνω τους οι εμπρηστές.

Στην καφενειακή σύσκεψη ήταν και ο νέος υφυπουργός αθλητισμού Βασιλειάδης. Ευτυχώς. Αν απουσίαζε θα έμενε πίσω η...νέα κυβέρνητική πρωτοβουλία κατά της βίας.

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως ο ίδιος ο Μπίκας έκαψε το σπίτι του!