ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΤΣΟΥΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΡΜΕΣ

πηγή: Intime
 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Και Σύριζα να έχεις ψηφίσει και Σύριζας να είσαι – σημερινός μιλάω -, πρέπει να είσαι της απόλυτης πλάκας για να εξακολουθείς να μασάς και να πιστεύεις παραμύθια για την πολιτική που εφαρμόζεται. Και φυσικά δεν μιλάω για δύσκολα θέματα σαν την οικονομία, αλλά για το απλό ποδοσφαιράκι. Στο οποίο η ανικανότητα, του να διαχειριστούν την εξουσία που τους παρέχεται από το πόπολο, δείχνει πραγματικά την απόλυτη απεραντοσύνη της μαλακίας που είναι επακόλουθο της δημιουργικής κινητικότητας του βλάκα. Με κύριο εκπρόσωπο αυτής, κάποιον Ζαχαριάδη, που λογικά έχει μούσι: Ή λέει συστηματικά ψέμματα ή δεν ξέρει να ξυριστεί.

Που το ίδιο μάλλον ισχύει και για τον επιτυχημένο υπουργό, Κοντονή. Δεν λέω εγώ κάτι τέτοιο. Οι ομόσταβλοι του το λένε. Οι οποίοι μάλιστα και τον αναβάθμισαν σε υπουργείο από υφυπουργείο, και μάλιστα σε υπουργείο με την λιγότερη φθορά, αλλά και την μεγαλύτερη κονόμα, αφού εποπτεύει την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, η οποία όμως δικάζει και μερικούς εμπόρους ναρκωτικών ή εξαφανίζει ανατινάξεις φούρνων, χωρίς φυσικά να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αρκεί βέβαια να ανεβαίνει ο δικός της τραπεζικός λογαριασμός.

Ο πετυχημένος Κοντονής λοιπόν, που βάρεσε μπουνιά στο μαχαίρι, κατόπιν του ανασχηματισμού, προκάλεσε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και άλλους τρεις υπουργούς. Αυτά γίνανε με αφορμή την φωτιά στο σπίτι του Μπίκα, αλλά με αιτία οτι ο Κοντονής δεν έχει καταφέρει τίποτα σε βάρος της μαφίας που δρα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Διότι ή είσαι πετυχημένος ή όχι. Πώς ρε μαλάκα λοιπόν είσαι πετυχημένος όταν κατεβάζεις ολόκληρο πρωθυπουργό για να λύσει θέμα που ήταν της αρμοδιότητας σου; Φυσικά μπορεί η αποτυχία να έχει άλλη διάσταση σε γενικώς αποτυχημένους, αλλά αυτή την επιτυχία το φτωχό μου μυαλό δεν μπορεί να την προσεγγίσει, οπότε πέφτω σε λάθη, όπως έλεγε κι ο Νταλάρας.

Σημασία έχει όμως οτι δεν πέφτει σε λάθη, η σημερινή σύσκεψη άλλων πετυχημένων – υπό την αιγίδα του τσογλανιού που είναι πρωθυπουργός -, που συναντήθηκαν κι αποφάσισαν τρομερά πράματα: Να μην ξεκινάει αγώνας αν δεν ελεγχθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Να ενεργοποιηθεί η διάταξη για τους δημοσιογράφους που προκαλούν την βία. Μιλάμε οτι οι άνθρωποι έχουν εξουσία, και την οποίαν είτε δεν ξέρουν να την χρησιμοποιήσουν, είτε την έχουν επίτηδες κρυμμένη στο συρτάρι. Διότι το σπίτι του Μπίκα δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια στα γήπεδα. Η δε άλλη διάταξη, που έφερε την φωτιά, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΝΕΡΓΑ.

Αυτά φυσικά ήταν οι αποφάσεις γλάστρα, σαν τις μπουζουκτσούδες που τραγουδάνε πριν τις φίρμες. Διότι μετά είχαμε και τα κανονικά τσιφτετέλια: Να αναλάβει το υπουργείο αθλητισμού, να συναντήσει το σύνολο των ομάδων του ποδοσφαίρου. Δηλαδή τους τέσσερις, που αφού δεν μπορούν να φτειάξουν την μπάλα, να σταματήσουν να το χαλάνε περαιτέρω. Καλύψαμε λοιπόν και τον καινούργιο αποτυχημένο, Βασιλειάδης με πιο παχύ μούσι, που όπως και δήποτε πρέπει να συναντηθεί με εύπορους ιδιοκτήτες, μπας και βάλει κάποια υποθήκη για το μέλλον. Ο αριστερός να συναντηθεί με τους καπιταλίστες ιδιοκτήτες!

Χέστο κι αυτό, σαν αποτέλεσμα της επιτυχίας του Κοντονή. Η επόμενη απόφαση ήταν να αναλάβει ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ (όχι για τα πιο πριν), η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τις εγκληματικές πράξεις που συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μιλάμε οτι πρέπει να χεστήκανε από τον φόβο τους, όλοι οι εγκληματίες της Ελλάδας, που επιχειρούν στον ποδοσφαιρικό χώρο. Μια ελπίδα μόνο κράτησαν μην τυχόν και δεν συλληφθούν, από την πιθανή καθυστέρηση που μπορεί να έχει η δικαιοσύνη, μέχρι να χαρακτηρίσει κάποια μελλοντική ενέργεια, εγκληματική, ή πηγαία λόγω πάθους για την ομάδα ή διαμαρτυρία έντονη από κάποιο λάθος πέναλτυ.

Αλλά το κορυφαίο ήταν άλλο, και το αντιγράφω αυτούσιο: Η κυβέρνηση να προτείνει στην ΕΠΟ να κάνει ακόμη πιο αυστηρό το πλαίσιο των ποινών. Προσέξτε τι αποφάσισε ο πρωθυπουργός με τρεις υπουργούς και με τον πετυχημένο Κοντονή (τέταρτος υπουργός) παρόντα: Να πει στην κυβέρνηση, τι να πει στην ΕΠΟ υπό μορφή προτάσεως βέβαια μην τυχόν και παραβιάσουν κανά αυτοδιοίκητο. Δηλαδή αυτοί που μίλαγαν σήμερα, δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κάποια επιτροπή που θα πει στην κυβέρνηση. Μαλάκα μου ο πρωθυπουργός κι άλλοι τέσσερις καινούργιοι αποφασισμένοι υπουργοί, μαζί με έναν που γάμησε την διαφθορά, θα πει στην κυβέρνηση τι να πει στην ΕΠΟ. Μιλάμε οτι ούτε ο μεγάλος Μανιτού των Ινδιάνων δεν είχε πάρει τόσα χάπια για να βγάλει χρησμούς.

Το σημαντικό όμως είναι οτι τα πάντα έχουν λυθεί λόγω του Κοντονή που έβαλε τακτικούς δικαστές στον χώρο, όπως λένε κάποιοι εκπρόσωποι του Αλαφούζου στα διάφορα μέσα που διαθέτει ο τύπος. Κι είναι τόσο λυμένα μετά από δυό χρόνια, που ούτε η Φιφα βγάζει άκρη, αλλά και τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί, και πλέον έχει φτάσει το θέμα σε επίπεδο πρωθυπουργού. Δηλαδή αν το θέμα δεν είχε λυθεί και είχε αποτύχει ο Κοντονής, ποιόν ακριβώς θα φωνάζαμε για να μαζέψει όλους αυτούς τους κάργα αλήτες κοτσαμπάσηδες που γαμήσανε το ποδόσφαιρο; Τη Νάσα ή μήπως κανά εξωγήινο που θα μπορούσε με την άνεση οτι κατοικεί σε άλλον πλανήτη, να πει οτι για γαμήσια είναι οι κοτσαμπάσηδες διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες μαζί με τους υπαλλήλους τους που δήθεν είναι εκλεγμένοι από τον λαό;

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σηκώθηκε στο blog του Στήβεν Αβραμίδη, το φως του φεγγαριού

Διαβάστε ακόμα:

Κουφό! Ο νέος υφυπουργός δεν έχει πληροφόρηση