ΕΧΘΡΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

πηγή: Intime
 

Το είχε πει ο επί σειρά ετών πρόεδρος της FIFA, ο Βραζιλιάνος Ζοάο Χαβελάντζε: «Και τη μεγαλύτερη διοικητική ανατροπή μπορεί να την προκαλέσει ένα σουτ στο δοκάρι, που δεν θα καταλήξει γκολ γιατί δεν είχε κλίση κατά 1% η κατεύθυνση της μπάλας».

Αυτή η ατάκα είναι άσχετη με τον ΠΑΟΚ που δεν απειλείται με καμιά ανατροπή. Ούτε από παραίτηση μεγαλομετόχου, προπονητή, τεχνικού διευθυντή, κάθε παρατρεχάμενου. Στον ΠΑΟΚ κακά τα ψέματα έχουν συμβιβαστεί με την ακλόνητη πραγματικότητα εδώ και δεκαετίες. Ότι η ομάδα είναι εκτός κόλπου. Το έχουν χωνέψει βαθιά. Μιά έτσι, μιά αλλοιώς, μιά πάνω, μιά κάτω, και όλο στο ίδιο σημείο. Ποτέ δεν θα βγει μπροστά η ομάδα, έστω κι ένα βήμα περισσότερο. Κι αν το πετύχει, θα επιστρέψει στα ίδια.

Είχε αρκετές ευκαιρίες και πολλές τελικές ο ΠΑΟΚ, όμως δεν έστειλε ούτε μια φορά την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννενα. Κι όχι μόνο αυτό. Έφαγε ένα γκολ στην Τούμπα και γνώρισε την πέμπτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Την πλάτη από 7(!) ομάδες βλέπει στην βαθμολογία ο ΠΑΟΚ. Τι να πεις; Για ατυχία; Ότι άξιζε την νίκη και από καντεμιά δεν την πήρε. Αυτά δεν ισχύουν στην μπάλα. Και όποιος τα σαλιαρίζει είναι από άλλο έργο, όχι του ποδοσφαίρου.

Κάτι φταίει που ο ΠΑΟΚ είναι πάλι εκτός κόλπου. Αυτό λες. Όταν η ομάδα έχει πάρει μόλις τα μισά από τα 14 παιχνίδια. Αν τους βολεύει, να μιλάνε για κωλοφαρδία, που η ομάδα δεν κέρδισε 7 φορές.

Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ΠΑΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την γκίνια, πέρα από την αναποτελεσματικότητα, υπάρχει η γνωστή αρρώστια. Που δεν θεραπεύεται διότι δεν θέλουν να την ξέρουν. Την αρρώστια. Σαν κάτι ασθενείς που από φόβο αρνούνται να επισκεφτούν τον γιατρό.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν, δεν είναι οικονομικό. Ούτε ζητάει μεταγραφές. Το αγκάθι του ΠΑΟΚ είναι ότι όποτε η αρρώστια χτυπάει την πόρτα του, δεν αισθάνεται την ανάγκη να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ανοησία να πάρει ο ΠΑΟΚ τον Πασχαλάκη