ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ «ΜΑΘΗΤΗΣ» ΕΓΙΝΕ Ο ΜΠΕΝΤΟ

πηγή: Intime
 

Το πρώτο λόγο στα αποδυτήρια της ΠΑΕ τον έχει ο προπονητής. Και τον τελευταίο. Αυτός, ο προπονητής αποφασίζει. Είναι ο αρχηγός στο επιτελείο των συνεργατών του. Και ό,τι πει αυτός στους παίκτες. Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ο αρχικουμανταδόρος στα αγωνιστικό κομμάτι Μπέντο έχει γίνει πλέον και «μαθητής» στη δουλειά του προπονητή. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Μετά από συμφωνία με τον μεγαλομέτοχο Μαρινάκη ο Πορτογάλος προπονητής ανέλαβε και την εποπτεία στα τμήματα υποδομής. Πέρα από την κύρια ευθύνη του στη διαχείρηση της ομάδας στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Προπονητής είναι ο Μπέντο, όμως όχι και ειδικός στην ποδοσφαιρική «διαπαιδαγώγηση» ταλέντων στις μικρές ηλικίες. Στο ποδόσφαιρο ειδικά τα τελευταία 40 χρόνια έχει μπει για τα καλά η επιστήμη. Και είναι διαφορετική η ειδικότητα του εκπαιδευτή π.χ. στην κατηγορία παιδιών των 10-12 χρόνων απ’ εκείνη των 14-15 χρόνων.

Άνθρωπος της δουλειάς ο Μπέντο και ο κάθε προπονητής, όμως όχι με προϋπηρεσία και γνώσεις που απαιτούν τα φυτώρια των ΠΑΕ. Κάποιοι γνωρίζουν, κάποιοι όχι, τα «σημάδια» στον πιτσιρικά, ότι είναι εξελίξιμος, ότι δεν πάει παραπέρα.

Μετά χαράς ο Μπέντο έγινε supervisor στους Κ20 της ΠΑΕ Ολυμπιακού και παρ’ ο,τι υπεύθυνος λειτουργεί με θέρμη ως «μαθητής»! Γιατί, όχι! Μαθαίνει κάτι καινούργιο στην προπονητική.

Μήπως ήταν λάθος μου, παράλειψή μου, σκέπτεται ο Μπέντο, που μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει επαγγελματικό ενδιαφέρον στη προπονητική διαδικασία στους ποδοσφαιριστές πριν αυτοί εξελιχθούν σε επαγγελματίες. Ποτέ δεν είναι αργά!

Διαβάστε ακόμα:

Από τον Μπέντο, στο φινάλε, τι θέλουν οι γάβροι;