ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

 



Γίνεται ένα ματσάκι για τα μπάζα, κατ’ ευθείαν για τον υπόνομο, και τα sites το αντιμετωπίζουν λες και είναι τουλάχιστον ημιτελικός του τσάμπιονς ληγκ. Να το καταγράψουν στις περγαμηνές της Ιστορίας. Να γνωρίζουν οι επόμενες γενεές ότι στο εν λόγω ντέρμπυ, όπου έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα χασμουρητά, έγιναν τόσες τελικές προσπάθειες. Τόσα κόρνερ, τόσα φάουλ.

Φοβερά πράγματα. Να το χωνέψουμε, επιτέλους! Δεν παίζεται ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα. Ούτε και από τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες, εδώ κακαρίζουμε με κατσαρά γέλια. Που μόνον ομάδες γαλαζοαίματες πια δεν αισθάνονται. Τόσο περισσεύει από τα μπατζάκια τους η φτώχια, η φουκαραδοσύνη η ποδοσφαιρική.

Που βρίσκεται κάθε δευτερόλεπτο η μπάλα πασχίζουν να μας ενημερώνουν ζωντανά οι ιστοσελίδες. Στην ακτινογραφία το ποδόσφαιρο της πατσαβούρας. Των ομάδων της πατσαβούρας. Και οι αγώνες τους μοιάζουν με νεκρομαχίες. Νεκρός εναντίον πεθαμένου.

Γιατί αυτή η ποδοσφαιρική απελπισία; Επειδή το πρωτάθλημα διαθέτει και γαμώ τους ποδοσφαιρικούς επιχειρηματίες. Μεγαλομετόχους ΠΑΕ ικανούς να κάνουν παραγωγή θεάματος από Eurovision και πάνω. Μέχρι Χόλυγουντ και Μπρόντγουαίη.

Έχουμε πιάσει πάτο. Των πατών το πάτο. Παρακολουθείς γήπεδο, και μιλάμε για ομάδες κορυφής στη βαθμολογία, και οι ποδοσφαιριστές μοιάζουν μαϊμούδες. Όχι κανονικοί ποδοσφαιριστές, αν τους πλησιάσεις κοντά φοβάσαι πως θα μυρίζουν ούζο και παστουρμά.

Διαβάστε ακόμα:

 

ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ